Úvod RECEPTY Lahodný koláč s jablkami a mascarpone – budete sa k nemu vracať...

Lahodný koláč s jablkami a mascarpone – budete sa k nemu vracať znova a znova

0

Tento recept sa hodí vždy, keď je za rohom návšteva a vy nemáte pripravený dezert. Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na lahodný koláč s jablkami a mascarpone . Ak milujete sladké dobroty a ste vášnivý kuchár, táto novinka vás určite poteší.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Zdroj: katalogsmakow.pl

Koláč s jablkami a mascarpone:

Čo budeme potrebovať:

Plech na pečenie 24 × 24 cm

  • 1 veľké balenie sušienok
  • 1 kg jabĺk
  • 2 pomarančové želé
  • 250 g mascarpone
  • 200 g čokolády (moja obľúbená)
  • 330 ml 30% smotany
  • 2,5 čajovej lyžičky želatíny (nepovinné)

Ako budeme postupovať:

1. Jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a opečieme na panvici s trochou vody. K vareným jablkám pridajte 2 želé a dôkladne premiešajte. Vyberte a nechajte vychladnúť.

2. Čokoládu rozdrvte a roztopte v hrnci na miernom ohni – dávajte pozor, aby sa nepripálila. Vyberte a nechajte vychladnúť.

3. Dno plechu vyložte papierom na pečenie a poukladajte naň sušienky.

4. Jablkovú zmes rozotrite na sušienky.

5. Krátko zašľahajte mascarpone, potom pridajte vychladnutú rozpustenú čokoládu a premiešajte. Na jablká naneste krém. (Prípadne môžete na jablkovú zmes položiť sušienky a potom čokoládový krém). Cesto vložte do chladničky,

6. Smotanu vyšľaháme do tuha, potom môžeme pridať vychladnutú želatínu (rozpustenú v 100 ml vriacej vody) a vypracovať tuhé cesto.

7. Koláč vyberieme z chladničky, potrieme čokoládovým krémom a vložíme späť do chladničky – najlepšie na noc.

Hotovo! Dobrú chuť!