Úvod RECEPTY Bohatá a jednoduchá kyslá zemiaková polievka s lesnými hubami a slaninou

Bohatá a jednoduchá kyslá zemiaková polievka s lesnými hubami a slaninou

Chutná, bohatá a úplne jednoduchá kyslá zemiaková polievka s lesnými hubami a slaninou, ktorej nikto neodolá! Neznie to príliš luxusne? Nezmysel! Jeho rafinovaná krémovosť a vôňa, ktorú dosahuje vďaka údenému mäsu, koreniu alebo divokým hubám, priláka k stolu každého.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


sytá a jednoduchá kyselá bramborová polévka s lesními houbami a slaninou
Zdroj: es.hiloved.com

Kyslá zemiaková polievka s lesnými hubami a slaninou

Čo budeme potrebovať:

  • 4 ks zemiakov
  • 1 hrsť sušených húb
  • 200 ml mlieka
  • 200 ml lahôdkovej smotany
  • 2 PL hladkej múky
  • cukor podľa chuti
  • ocot podľa chuti
  • 100 g oravskej slaniny
  • soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, bobkový list

Ako budeme postupovať:

1. Huby namočte do misky asi na hodinu.

2. Očistené a na kocky nakrájané zemiaky dajte na stredný oheň. Dochuťte soľou a korením.

3. Z namočených húb vytlačte vodu, pridajte ich do polievky a varte, kým zemiaky nezmäknú.

4. Z mlieka, smotany a múky pripravte zápražku, vlejte ju do polievky a priveďte do varu.

5. Odstavte z ohňa a nakoniec dochuťte cukrom a octom, ak je to potrebné.

6. Podávajte s bielym chlebom a na kocky nakrájanou opečenou slaninou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Ak vás tento recept na kyslá zemiaková polievka s lesnými hubami a slaninou zaujal, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Inšpirujte sa aj receptom na najjednoduchšiu omáčku na špagety „Cacio e Pepe