Chutná, bohatá a úplne jednoduchá kyslá zemiaková polievka s lesnými hubami a slaninou, ktorej nikto neodolá! Neznie to príliš luxusne? Nezmysel! Jeho rafinovaná krémovosť a vôňa, ktorú dosahuje vďaka údenému mäsu, koreniu alebo divokým hubám, priláka k stolu každého.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Kyslá zemiaková polievka s lesnými hubami a slaninou
Čo budeme potrebovať:
- 4 ks zemiakov
- 1 hrsť sušených húb
- 200 ml mlieka
- 200 ml lahôdkovej smotany
- 2 PL hladkej múky
- cukor podľa chuti
- ocot podľa chuti
- 100 g oravskej slaniny
- soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, bobkový list
Ako budeme postupovať:
1. Huby namočte do misky asi na hodinu.
2. Očistené a na kocky nakrájané zemiaky dajte na stredný oheň. Dochuťte soľou a korením.
3. Z namočených húb vytlačte vodu, pridajte ich do polievky a varte, kým zemiaky nezmäknú.
4. Z mlieka, smotany a múky pripravte zápražku, vlejte ju do polievky a priveďte do varu.
5. Odstavte z ohňa a nakoniec dochuťte cukrom a octom, ak je to potrebné.
6. Podávajte s bielym chlebom a na kocky nakrájanou opečenou slaninou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Ak vás tento recept na kyslá zemiaková polievka s lesnými hubami a slaninou zaujal, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Inšpirujte sa aj receptom na najjednoduchšiu omáčku na špagety „Cacio e Pepe