Úvod RECEPTY Lahodný dezert s ovocím, čokoládou a smotanovým krémom – odporúčame

Lahodný dezert s ovocím, čokoládou a smotanovým krémom – odporúčame

0

Ak k vám príde návšteva a vy neviete, čo vymyslieť ako dezert, tento dnešný recept je pre vás ten pravý. Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na lahodný dezert s ovocím, čokoládou a smotanovým krémom. Na nič nečakajte a vrhnite sa do príprav skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka! Či už si popoludňajšiu kávu vychutnáte sami, alebo pozvete priateľov, každý ocení sladkú bodku v tomto chutnom dezerte.

[prima_kucharka_fb]

vynikající dezert z ovocným, čokoládovým a smetanovým krémem – doporučujeme

Dezert s ovocím, čokoládou a smotanovým krémom

[co_budeme_potrebovat]

Zásobník 24 x 24 cm

Pre základ:

  • 3 vajcia
  • 3 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • 3 polievkové lyžice zemiakovej múky
  • 0,5 šálky práškového cukru
  • 0,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva

Čokoládový krém:

  • 500 ml 30% smotany
  • 2 čajové lyžičky želatíny
  • 2 čokolády po 100 g (ja používam mliečnu a horkú čokoládu)

Krém:

  • 500 ml 30% smotany
  • 0,5 šálky práškového cukru (podľa chuti môžete pridať viac alebo menej)
  • 2 krémové prípravky

Ovocný krém:

  • 3 červené želé
  • 800 ml vriacej vody
  • približne 200-300 g ovocia (v mojom prípade mrazeného)
  • + 1 veľké balenie sušienok
  • + obľúbený čaj na namáčanie sušienok

[ako_budeme_postupovat]

1. Bielka vyšľaháme do tuha. Bielka vyšľahajte do hladka, potom postupne pridávajte práškový cukor a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.

2. po jednom vmiešajte žĺtky.

3. Pridajte preosiatu múku a prášok a dobre premiešajte.

4. Cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C na približne 20-25 minút.

5. Želé dôkladne rozmiešajte vo vriacej vode

6. Do želé pridajte mrazené ovocie a nechajte ho úplne rozmraziť.

7. Želatínu zalejte malým množstvom vriacej vody, miešajte, kým sa nerozpustí, a nechajte vychladnúť.

8. V hrnci rozpustite nalámanú čokoládu s trochou smotany a nechajte vychladnúť.

9. Zvyšok smotany na čokoládový krém vyšľahajte do tuha.

10. Pridajte vychladnutú, ale stále tekutú želatínu a opäť premiešajte.

11. Potom postupne pridávajte vychladnutú čokoládu a mixujte do hladka.

12. Odstráňte papier na pečenie, vložte piškótu späť do formy a namočte ju do čaju alebo citrónovej šťavy zmiešanej s vodou. Strany plechu môžete chrániť aj potravinárskou fóliou.

13. Potrite čokoládovým krémom a vyhlaďte povrch.

14. Položte vrstvu sušienok.

15. Vychladnuté želé zmiešajte s ovocím do hladka.

16. Zmiešajte smotanu s práškovým cukrom, kým nezhustne.

17. Ovocnú penu rozotrite na piškóty a nechajte v chladničke stuhnúť.

18. Potom naň položte ďalšiu vrstvu sušienok.

19. Tortu natrite krémom a dajte do chladničky na noc.

Hotovo! Dobrú chuť!

VIDEO RECEPT: