Úvod RECEPTY Trojfarebné vanilkovo-čokoládové rezy s luxusnou chuťou hotové za 20 minút!

Trojfarebné vanilkovo-čokoládové rezy s luxusnou chuťou hotové za 20 minút!

0

Vyskúšajte tieto trojfarebné vanilkovo-čokoládové rezy. Môže sa zdať, že príprava tohto dezertu je veľmi náročná. Nie je to však tak. Naopak. Samotná príprava, bez započítania pečenia a chladenia, trvá menej ako 20 minút. Skúsené gazdinky dobre vedia, že tieto dezerty majú jednu veľkú výhodu. Fáza chladenia totiž vždy ušetrí veľa času, ktorý môžete venovať rodine alebo iným povinnostiam.

[prima_kucharka_fb]

Zdroj: miremirc.ro

Trojfarebné vanilkovo-čokoládové rezy

[co_budeme_potrebovat]

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • 4 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva

Biely krém:

  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 1 malý jogurt Cremosso (možno nahradiť akýmkoľvek krémovým jogurtom)
  • 1 vanilkový dezert Danette (opäť možno nahradiť akýmkoľvek vanilkovým pudingom)
  • 150 g bielej čokolády
  • 300 ml smotany
  • 30 g želatíny
  • 200 ml vody

Tmavý krém:

  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 1 malý jogurt Cremosso (možno nahradiť akýmkoľvek krémovým jogurtom)
  • 1 čokoládový dezert Danette (možno nahradiť akýmkoľvek čokoládovým pudingom)
  • 150 g horkej čokolády
  • 300 ml smotany
  • 30 g želatíny
  • 200 ml vody

Na polevu:

  • Plnotučná mliečna čokoláda
  • Celá biela čokoláda

[ako_budeme_postupovat]

1) Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Potom vyšľahajte cukor so žĺtkami. Pridajte zvyšné prísady a šľahajte, aby ste vytvorili cesto, a nakoniec opatrne vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred vložením papiera vyložte celú formu po okrajoch potravinárskou fóliou. Dezert sa potom bude ľahšie spracovávať. Pečieme podľa skúseností z rúry a skúšame špajdľou.

2) Hotový základ nechajte vychladnúť.

3) Teraz si pripravte ľahký krém. Želatínu rozpustite v 200 ml studenej vody. Vmiešajte smotanu. Z bielkov a cukru vyšľahajte tuhý krém. Potom zmiešajte jogurt Cremosso, vanilkový dezert Danette a bielu čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli. Premiešajte, pridajte šľahačku a nakoniec jemne vmiešajte krém. Nakoniec do želatíny pridajte 2-3 lyžice smotany, dobre premiešajte a pridajte zvyšok smotany.

4) Na vrch torty ihneď navrstvíme krém a prikryjeme ho potravinovou fóliou.

5) Tmavý krém uložte do chladničky a pripravte ho rovnakým spôsobom.

6) Želatínu rozpustite v 200 ml studenej vody. Vmiešajte smotanu. Z bielkov a cukru vyšľahajte tuhý krém. Potom zmiešajte jogurt Cremosso, čokoládový dezert Danette a horkú čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli. Premiešajte, pridajte šľahačku a nakoniec jemne vmiešajte krém. Nakoniec do želatíny pridajte 2-3 lyžice smotany, dobre premiešajte a pridajte zvyšok smotany.

7) Vyberte dezert z chladničky a na svetlú vrstvu natrite tmavý krém. Pekne ho vyhlaďte. V tejto fáze nechajte koláč v chladničke 5 hodín. Až potom urobte polevu. Je na vás, aký dekor si vyberiete. V tomto prípade sme roztopili bielu čokoládu a rozotreli ju na tmavý krém.

8) Potom sme roztopili horkú čokoládu a lyžičkou sme vytvorili mriežku. Môžete si vybrať aj nepravidelné vzory.

Hotovo! Dobrú chuť!