Vyskúšajte tieto trojfarebné vanilkovo-čokoládové rezy. Môže sa zdať, že príprava tohto dezertu je veľmi náročná. Nie je to však tak. Naopak. Samotná príprava, bez započítania pečenia a chladenia, trvá menej ako 20 minút. Skúsené gazdinky dobre vedia, že tieto dezerty majú jednu veľkú výhodu. Fáza chladenia totiž vždy ušetrí veľa času, ktorý môžete venovať rodine alebo iným povinnostiam.
[prima_kucharka_fb]
Trojfarebné vanilkovo-čokoládové rezy
[co_budeme_potrebovat]
Na cesto:
- 3 vajcia
- 4 polievkové lyžice cukru
- 4 polievkové lyžice oleja
- 4 polievkové lyžice hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
Biely krém:
- 3 vajcia
- 150 g cukru
- 1 malý jogurt Cremosso (možno nahradiť akýmkoľvek krémovým jogurtom)
- 1 vanilkový dezert Danette (opäť možno nahradiť akýmkoľvek vanilkovým pudingom)
- 150 g bielej čokolády
- 300 ml smotany
- 30 g želatíny
- 200 ml vody
Tmavý krém:
- 3 vajcia
- 150 g cukru
- 1 malý jogurt Cremosso (možno nahradiť akýmkoľvek krémovým jogurtom)
- 1 čokoládový dezert Danette (možno nahradiť akýmkoľvek čokoládovým pudingom)
- 150 g horkej čokolády
- 300 ml smotany
- 30 g želatíny
- 200 ml vody
Na polevu:
- Plnotučná mliečna čokoláda
- Celá biela čokoláda
[ako_budeme_postupovat]
1) Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Potom vyšľahajte cukor so žĺtkami. Pridajte zvyšné prísady a šľahajte, aby ste vytvorili cesto, a nakoniec opatrne vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred vložením papiera vyložte celú formu po okrajoch potravinárskou fóliou. Dezert sa potom bude ľahšie spracovávať. Pečieme podľa skúseností z rúry a skúšame špajdľou.
2) Hotový základ nechajte vychladnúť.
3) Teraz si pripravte ľahký krém. Želatínu rozpustite v 200 ml studenej vody. Vmiešajte smotanu. Z bielkov a cukru vyšľahajte tuhý krém. Potom zmiešajte jogurt Cremosso, vanilkový dezert Danette a bielu čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli. Premiešajte, pridajte šľahačku a nakoniec jemne vmiešajte krém. Nakoniec do želatíny pridajte 2-3 lyžice smotany, dobre premiešajte a pridajte zvyšok smotany.
4) Na vrch torty ihneď navrstvíme krém a prikryjeme ho potravinovou fóliou.
5) Tmavý krém uložte do chladničky a pripravte ho rovnakým spôsobom.
6) Želatínu rozpustite v 200 ml studenej vody. Vmiešajte smotanu. Z bielkov a cukru vyšľahajte tuhý krém. Potom zmiešajte jogurt Cremosso, čokoládový dezert Danette a horkú čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli. Premiešajte, pridajte šľahačku a nakoniec jemne vmiešajte krém. Nakoniec do želatíny pridajte 2-3 lyžice smotany, dobre premiešajte a pridajte zvyšok smotany.
7) Vyberte dezert z chladničky a na svetlú vrstvu natrite tmavý krém. Pekne ho vyhlaďte. V tejto fáze nechajte koláč v chladničke 5 hodín. Až potom urobte polevu. Je na vás, aký dekor si vyberiete. V tomto prípade sme roztopili bielu čokoládu a rozotreli ju na tmavý krém.
8) Potom sme roztopili horkú čokoládu a lyžičkou sme vytvorili mriežku. Môžete si vybrať aj nepravidelné vzory.
Hotovo! Dobrú chuť!