Úvod RECEPTY Mäsové guľky pečené v zemiakoch v paradajkovej omáčke – úžasné jedlo, ktoré...

Mäsové guľky pečené v zemiakoch v paradajkovej omáčke – úžasné jedlo, ktoré každého prekvapí

Zažite kulinársku lahôdku, ktorá vás nadchne svojou jedinečnou chuťou a kreatívnym spôsobom podávania! Mäsové guľky pečené v zemiakoch v paradajkovej omáčke sú jedlom, ktoré zaručene prekvapí každého. Pripravte sa na nezabudnuteľný gastronomický zážitok plný lahodných prekvapení.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


zapečené karbanátky – báječné jídlo, kterým můžete překvapit každého
Zdroj: gatitul.ro

Mäsové guľky pečené v zemiakoch

Čo budeme potrebovať:

  • 6 stredne veľkých zemiakov, 1 lyžica masla
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1,5 čajovej lyžičky soli

Prísady na mäsové guľky:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa, 2 cibule, 1 vajce
  • 3 polievkové lyžice strúhanky, 10 vetvičiek petržlenu
  • 1 lyžička papriky, 1 lyžička čierneho korenia
  • 1,5 čajovej lyžičky soli

Prísady na paradajkovú omáčku:

  • 300 ml vody, 1,5 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1/4 čajovej lyžičky oleja
  • 250 g syra Cheddar

Ako budeme postupovať:

1. Najprv očistite zemiaky, nakrájajte ich na 3-4 kusy a dajte ich variť do hrnca s vodou. Keď sú dostatočne uvarené, roztlačte ich, pridajte soľ, korenie, papriku a maslo a premiešajte. Zemiakovú kašu nechajte vychladnúť.

2. Na prípravu mäsových guľôčok pridáme mleté mäso, vajcia, strúhanku, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, postrúhanú cibuľu, soľ a korenie a premiešame.

3. Zmiešajte paradajkový pretlak, vodu a olej na omáčku.

4. Pokúste sa zo zemiakovej kaše vytvarovať malé koláčiky a vložte ich do zapekacej misy. Do stredu pridajte mleté mäsové guľky a navrch nalejte paradajkovú omáčku.

zapečené karbanátky – báječné jídlo, kterým můžete překvapit každého
Zdroj: gatitul.ro

5. Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Keď sú mäsové guľky upečené, posypte ich strúhaným syrom čedar a vložte plech späť do rúry. Počkajte, kým sa syr rozpustí, potom vypnite sporák a vyberte plech z rúry.

Hotovo! Dobrú chuť!

zapečené karbanátky – báječné jídlo, kterým můžete překvapit každého
Zdroj: gatitul.ro