Zažite kulinársku lahôdku, ktorá vás nadchne svojou jedinečnou chuťou a kreatívnym spôsobom podávania! Mäsové guľky pečené v zemiakoch v paradajkovej omáčke sú jedlom, ktoré zaručene prekvapí každého. Pripravte sa na nezabudnuteľný gastronomický zážitok plný lahodných prekvapení.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Mäsové guľky pečené v zemiakoch
Čo budeme potrebovať:
- 6 stredne veľkých zemiakov, 1 lyžica masla
- 1 čajová lyžička papriky
- 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
- 1,5 čajovej lyžičky soli
Prísady na mäsové guľky:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa, 2 cibule, 1 vajce
- 3 polievkové lyžice strúhanky, 10 vetvičiek petržlenu
- 1 lyžička papriky, 1 lyžička čierneho korenia
- 1,5 čajovej lyžičky soli
Prísady na paradajkovú omáčku:
- 300 ml vody, 1,5 lyžice paradajkového pretlaku
- 1/4 čajovej lyžičky oleja
- 250 g syra Cheddar
Ako budeme postupovať:
1. Najprv očistite zemiaky, nakrájajte ich na 3-4 kusy a dajte ich variť do hrnca s vodou. Keď sú dostatočne uvarené, roztlačte ich, pridajte soľ, korenie, papriku a maslo a premiešajte. Zemiakovú kašu nechajte vychladnúť.
2. Na prípravu mäsových guľôčok pridáme mleté mäso, vajcia, strúhanku, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, postrúhanú cibuľu, soľ a korenie a premiešame.
3. Zmiešajte paradajkový pretlak, vodu a olej na omáčku.
4. Pokúste sa zo zemiakovej kaše vytvarovať malé koláčiky a vložte ich do zapekacej misy. Do stredu pridajte mleté mäsové guľky a navrch nalejte paradajkovú omáčku.
5. Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Keď sú mäsové guľky upečené, posypte ich strúhaným syrom čedar a vložte plech späť do rúry. Počkajte, kým sa syr rozpustí, potom vypnite sporák a vyberte plech z rúry.
Hotovo! Dobrú chuť!