Úvod RECEPTY Hrachová polievka s cesnakovým toastom a kozím syrom

Hrachová polievka s cesnakovým toastom a kozím syrom

Máte chuť na chutnú a sýtu polievku, ale hlad vám nedovolí dlho rozmýšľať? Ponúkame vám skvelý tip – hrachovú polievku s cesnakovými hriankami a kozím syrom! Jemná, krásne zelená polievka, ktorá vďaka chutnej prílohe zastane úlohu hlavného chodu!

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Hrášková polévka s česnekovými toasty a kozím sýrem

Hrachová polievka s cesnakovým toastom a kozím syrom

Čo budeme potrebovať:

  • 300 g mrazeného hrášku
  • 2 ks zemiakov
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 ks šalotky (alebo ½ cibule)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • soľ, mleté čierne korenie, mäta podľa chuti

Ako budeme postupovať:

1. Na panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájanú šalotku a opečte ju dozlatista.

2. K cibuli pridajte hrášok, pridajte na kocky nakrájané zemiaky, zalejte vývarom a všetko spolu varte do mäkka asi 20 minút.

3. Medzitým opečte chlieb na suchej panvici dozlatista a každý toast potrite strúčikom cesnaku a vrstvou kozieho syra.

4. Odstavte polievku z ohňa, rozmixujte ponorným mixérom na krémovú konzistenciu, dochuťte soľou a korením. Nakoniec vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a čerstvú mätu podľa chuti.

5. K horúcej polievke podávajte pripravené cesnakové hrianky a syr.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept na hrachovú polievku so svojimi priateľmi