Máte chuť na chutnú a sýtu polievku, ale hlad vám nedovolí dlho rozmýšľať? Ponúkame vám skvelý tip – hrachovú polievku s cesnakovými hriankami a kozím syrom! Jemná, krásne zelená polievka, ktorá vďaka chutnej prílohe zastane úlohu hlavného chodu!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Hrachová polievka s cesnakovým toastom a kozím syrom
Čo budeme potrebovať:
- 300 g mrazeného hrášku
- 2 ks zemiakov
- 2 polievkové lyžice oleja
- 1 ks šalotky (alebo ½ cibule)
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 hrsť petržlenovej vňate
- soľ, mleté čierne korenie, mäta podľa chuti
Ako budeme postupovať:
1. Na panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájanú šalotku a opečte ju dozlatista.
2. K cibuli pridajte hrášok, pridajte na kocky nakrájané zemiaky, zalejte vývarom a všetko spolu varte do mäkka asi 20 minút.
3. Medzitým opečte chlieb na suchej panvici dozlatista a každý toast potrite strúčikom cesnaku a vrstvou kozieho syra.
4. Odstavte polievku z ohňa, rozmixujte ponorným mixérom na krémovú konzistenciu, dochuťte soľou a korením. Nakoniec vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a čerstvú mätu podľa chuti.
5. K horúcej polievke podávajte pripravené cesnakové hrianky a syr.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept na hrachovú polievku so svojimi priateľmi