Úvod RECEPTY „Chlpaté“ plnené bravčové kotlety – jedlo, za ktoré vás pochváli celá rodina!

„Chlpaté“ plnené bravčové kotlety – jedlo, za ktoré vás pochváli celá rodina!

Máte chuť na dobré, šťavnaté a voňavé mäso? Potom by ste nemali prehliadnuť tento recept. Klasika, ktorá by nemala chýbať v žiadnej kuchyni. Ak neviete, čo si pripraviť na obed, určite vyskúšajte tieto „chlpaté“ plnené bravčové kotlety, ktoré sú vnútri lahodne šťavnaté a zvonka fantasticky chrumkavé. Po prvom súste budete vedieť, že niet čo ľutovať.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


"Chlpaté" plněné vepřové řízky

„Chlpaté“ plnené bravčové kotlety

Čo budeme potrebovať:

  • bravčové karé
  • tvrdý syr
  • zemiaky
  • vajcia
  • soľ
  • olej
  • huby
  • cibuľa
  • hladká múka
  • korenie
  • pažítka alebo iné bylinky

Hmotnosť ingrediencií nie je uvedená zámerne, každý si vyberie toľko mäsa, koľko zje.


Ako budeme postupovať:

1. Cibuľu nakrájajte na pásiky a opečte ju na rozpálenom oleji na panvici dozlatista.

2. Pridáme huby, chvíľu ich podusíme a nakoniec pridáme bylinky. Vyberte a nechajte vychladnúť.

3. Do vychladnutej plnky pridáme nastrúhaný syr a premiešame.

4. Bravčové karé nakrájajte na plátky a jemne ich naklepte na tenký plátok, ktorý naplňte pripravenou plnkou. Vrchnú časť podľa chuti osolíme a okoreníme.

5. Zemiaky nastrúhajte na hrubom strúhadle. V miske rozšľahajte vajcia, do druhej misky dajte hladkú múku a začnite obaľovať. Najprv v hladkej múke, potom vo vajci a nakoniec v nastrúhaných zemiakoch.

6. Smažte na rozpálenom oleji z každej strany dozlatista. Hotovo!

Prajeme vám dobrú chuť!

Ak vás tento inšpiratívny recept na plnené bravčové kotlety zaujal, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Vyskúšajte aj tieto neuveriteľne šťavnaté pečené rebierka.