Ste fanúšikom dezertov s jablkami? V dnešnom článku vám krok za krokom predstavíme skvelý recept na rýchly jogurtový koláč s jablkami a hrozienkami. Či už si radi doprajete tento sladký potešujúci zážitok sami, alebo pozvete priateľov a rodinu, tento koláč ocenia všetci.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Rýchly jogurtový koláč s jablkami a hrozienkami
Čo budeme potrebovať:
- 3 vajcia
- 180 g cukru
- Štipka soli
- 130 g bieleho jogurtu
- 70 g mlieka
- 100 g rastlinného oleja
- 1 lyžica vanilkovej esencie
- 380 g hladkej múky
- 10 g prášku do pečiva
- 150 g hrozienok
- 2 jablká
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 lyžica škorice
Ako budeme postupovať:
1. Hrozienka vložte do misky a zalejte ich vriacou vodou. Nechajte ich 10 minút lúhovať.
2. V ďalšej miske pripravte vajcia, pridajte soľ a cukor. Zmes dobre vyšľahajte.
3. Do zmesi pridajte jogurt, olej, mlieko a vanilkovú esenciu. Všetko dobre zmiešajte.
4. Potom preosejte múku s práškom do pečiva a znova premiešajte.
5. Do zmesi pridajte hrozienka a všetko dobre premiešajte.
6. Cesto nalejte do formy a rovnomerne ho rozotrite.
7. Jablká zbavte jadier a nakrájajte ich na tenké plátky.
8. Jablká uložte vedľa seba do formy.
9. Potom na jablká poukladajte hrozienka a posypte ich cukrom alebo cukrom zmiešaným so škoricou.
10. Koláč pečte 40 minút pri teplote 180 °C.
11. Nechajte vychladnúť a môžete podávať.
Dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept na rýchly jogurtový koláč s jablkami so svojimi priateľmi.