Úvod RECEPTY Rýchly jogurtový koláč s jablkami a hrozienkami

Rýchly jogurtový koláč s jablkami a hrozienkami

Ste fanúšikom dezertov s jablkami? V dnešnom článku vám krok za krokom predstavíme skvelý recept na rýchly jogurtový koláč s jablkami a hrozienkami. Či už si radi doprajete tento sladký potešujúci zážitok sami, alebo pozvete priateľov a rodinu, tento koláč ocenia všetci.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Rýchly jogurtový koláč s jablkami a hrozienkami

Čo budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 180 g cukru
  • Štipka soli
  • 130 g bieleho jogurtu
  • 70 g mlieka
  • 100 g rastlinného oleja
  • 1 lyžica vanilkovej esencie
  • 380 g hladkej múky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 150 g hrozienok
  • 2 jablká
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžica škorice

Ako budeme postupovať:

1. Hrozienka vložte do misky a zalejte ich vriacou vodou. Nechajte ich 10 minút lúhovať.

2. V ďalšej miske pripravte vajcia, pridajte soľ a cukor. Zmes dobre vyšľahajte.

3. Do zmesi pridajte jogurt, olej, mlieko a vanilkovú esenciu. Všetko dobre zmiešajte.

4. Potom preosejte múku s práškom do pečiva a znova premiešajte.

5. Do zmesi pridajte hrozienka a všetko dobre premiešajte.

6. Cesto nalejte do formy a rovnomerne ho rozotrite.

7. Jablká zbavte jadier a nakrájajte ich na tenké plátky.

8. Jablká uložte vedľa seba do formy.

9. Potom na jablká poukladajte hrozienka a posypte ich cukrom alebo cukrom zmiešaným so škoricou.

10. Koláč pečte 40 minút pri teplote 180 °C.

11. Nechajte vychladnúť a môžete podávať.

Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept na rýchly jogurtový koláč s jablkami so svojimi priateľmi.