Zahrejte si chuťové poháriky týmto skvelým receptom na špagety bolognese! Tieto jednoduché, no neuveriteľne chutné cestoviny s bohatou omáčkou vás prekvapia svojou jednoduchosťou a výrazným chuťovým zážitkom. Pripravte sa na potešenie z každého jedného hltu!
[prima_kucharka_fb]
Recept na špagety bolognese:
[co_budeme_potrebovat]
- Cibuľa – 1 kus
- Soľ, čierne korenie, sušená bazalka
- Rastlinný olej na vyprážanie
- 3 strúčiky cesnaku
- Mrkva – 1 kus
- Zelerová tyčinka – 2 ks
- Mleté mäso – 400 g
- Paradajky vo vlastnej šťave – 500 g
- Špagety – 200 g
- Parmezán
- Bazalka
[ako_budeme_postupovat]
1. Nakrájajte cibuľu a opražte ju na panvici s olejom, pridajte cesnak a opražte 2 minúty.
2. Nakrájajte mrkvu na kocky a pridajte ju na panvicu. Takisto pridajte nakrájaný zeler.
3. Pridajte mleté mäso a smažte ho na strednom ohni, občas premiešajte. Osoľte a okoreňte, smažte, kým sa tekutina neodparí.
4. Prilejte červené víno a nechajte odpariť. Pridajte paradajky vo vlastnej šťave a bazalku, dôkladne premiešajte.
5. Pridajte pokrievku a nechajte variť. Nakoniec pridajte uvarené špagety podľa návodu a podávajte. Dobrú chuť!
VIDEO NÁVOD:
Odporúčame: Slaninovo-horčicový kabát s ragú z hlivy ustricovej