Zabudnite na pečenie! Máme pre vás skvelý nepečený dezert s kyslou smotanou a šálkou kávy, ktorý môžete pripraviť za iba 15 minút. Tento krémový dezert vám okamžite zaručí nádhernú kávovú chuť. Nechajte sa očariť touto rýchlo pripravenou a lahodnou pochúťkou!
[prima_kucharka]
Nepečený dezert s kyslou smotanou a salkom hotový za 15 minút
[co_budeme_potrebovat]
- 500 g kyslej smotany
- 1 smotana na šľahanie
- 300 g kondenzovaného mlieka (Salko)
- 1 vrecko – želatína
- 150 ml vody
- dlhé sušienky
- káva – na namáčanie sušienok
Na polevu:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 160 g čokolády
[ako_budeme_postupovat]
1. Vyšľahajte šľahačku na šľahačku. Vyšľahajte kyslú smotanu s kondenzovaným mliekom a šľahačkou. Misku, v ktorej bolo kondenzované mlieko, neumývajte, najprv do nej nalejte kávu.
2. Želatínu nechajte napučať v malom množstve vody a potom ju zahrievajte na plameni, kým sa nerozpustí.
3. Do misky s kondenzovaným mliekom nalejeme 1 šálku instantnej kávy a osladíme kondenzovaným mliekom.
4. Pripravte si formu na pečenie.
5. Sušienky zľahka namočíme do kávovej zmesi a namočenou stranou ich položíme na dno formy. Rozpustenú želatínu vmiešajte do krému a časť z nej navrstvite na sušienky. Potom pridáme namočené sušienky a zvyšok krému.
6. Navrch nalejte čokoládovú polevu, ktorú ste rozpustili v kréme.
6. Nechajte stuhnúť a podávajte.
Prajeme vám dobrú chuť!