Úvod RECEPTY Nekupujte chlieb v obchode: Cesto za 5 minút, nechať vykysnúť a upiecť...

Nekupujte chlieb v obchode: Cesto za 5 minút, nechať vykysnúť a upiecť – Skvelý recept!

Chlieb už nemusíte kupovať v obchode. Vyskúšajte tento skvelý recept na domáci chlieb ešte dnes. Cesto pripravíte za päť minút, potom už len vykysne a je pripravený na pečenie. Chuť je úžasná a príprava je naozaj jednoduchá. Poďme sa spoločne pozrieť, čo všetko potrebujeme a ako postupovať.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


domácí chléb 1

Domáci chlieb

Čo budeme potrebovať:

  • 400 ml teplej vody
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 PL sušeného droždia
  • 4 PL rastlinného oleja
  • 700 g chlebovej alebo hladkej múky
  • 2 lyžičky soli

Ako budeme postupovať:

1) Do misky nalejte teplú vodu a metličkou ju premiešajte s cukrom. Pridáme droždie a olej.

domácí chléb 2

2) Potom prisypte múku a zapracujte ju. Dochuťte soľou.

3) Cesto rozdeľte na dve časti a položte ho na pracovnú plochu.

4) Vezmite jednu časť a stlačte ju do placky.

domácí chléb 3

5) Potom cesto preložte smerom k stredu na oboch stranách. Potom ho zrolujte a vytvarujte do tvaru bochníka. Tento postup zopakujte 2-3 krát.

domácí chléb 4

6) Bochník položte na plech pokrytý papierom na pečenie a nechajte ho 15-30 minút odpočívať.

7) Pred pečením ho potrite vodou a posypte múkou. Na vrchnej strane urobte jeden hlbší rez.

domácí chléb 5

8) Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 25 minút.

9) Keď je chlieb hnedý, mierne ho pokvapkajte vodou.

domácí chléb 6

Prajeme vám dobrú chuť!

Podeľte sa o tento fantastický recept na domáci chlieb so svojimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú! Môžete si pozrieť aj recept na kefírové šišky.