Chlieb už nemusíte kupovať v obchode. Vyskúšajte tento skvelý recept na domáci chlieb ešte dnes. Cesto pripravíte za päť minút, potom už len vykysne a je pripravený na pečenie. Chuť je úžasná a príprava je naozaj jednoduchá. Poďme sa spoločne pozrieť, čo všetko potrebujeme a ako postupovať.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Domáci chlieb
Čo budeme potrebovať:
- 400 ml teplej vody
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 PL sušeného droždia
- 4 PL rastlinného oleja
- 700 g chlebovej alebo hladkej múky
- 2 lyžičky soli
Ako budeme postupovať:
1) Do misky nalejte teplú vodu a metličkou ju premiešajte s cukrom. Pridáme droždie a olej.
2) Potom prisypte múku a zapracujte ju. Dochuťte soľou.
3) Cesto rozdeľte na dve časti a položte ho na pracovnú plochu.
4) Vezmite jednu časť a stlačte ju do placky.
5) Potom cesto preložte smerom k stredu na oboch stranách. Potom ho zrolujte a vytvarujte do tvaru bochníka. Tento postup zopakujte 2-3 krát.
6) Bochník položte na plech pokrytý papierom na pečenie a nechajte ho 15-30 minút odpočívať.
7) Pred pečením ho potrite vodou a posypte múkou. Na vrchnej strane urobte jeden hlbší rez.
8) Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 25 minút.
9) Keď je chlieb hnedý, mierne ho pokvapkajte vodou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Podeľte sa o tento fantastický recept na domáci chlieb so svojimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú! Môžete si pozrieť aj recept na kefírové šišky.