Keď prídete domov neskoro večer, ste hladní, ale posledná vec, ktorú chcete robiť, je stáť hodiny pri sporáku, príde vám vhod recept na rýchlu, jednoduchú a chutnú večeru. Určite dnes vyskúšajte tento recept na kuracie kúsky na masle a cesnaku s vašou obľúbenou prílohou.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Maslové cesnakové kuracie kúsky
Čo budeme potrebovať:
- Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs
- soľ – podľa chuti
- čierne korenie – podľa chuti
- 2 polievkové lyžice múky
- olej – na vyprážanie
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 vetvička petržlenovej vňate
Omáčka:
- 40 g masla – na vyprážanie
- 1/2 polievkovej lyžice múky
- 1/2 pohára vývaru
- oregano – podľa chuti
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
Ako budeme postupovať:
1. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, vložíme do misky, pridáme soľ, korenie, múku a premiešame lyžicou.
2. Pripravíme si panvicu s olejom, vložíme do nej kuracie prsia obalené v múke a opečieme ich z oboch strán dozlatista.
3. Medzitým rozdrvte cesnak, nasekajte ho nadrobno a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno.
4. Po opečení preložte kuracie prsia na tanier.
5. Do panvice vložte maslo a pridajte nadrobno nakrájaný cesnak. Smažte 2 minúty dozlatista. Zalejeme vývarom, posypeme oreganom a pridáme citrónovú šťavu. Premiešajte lyžicou a nechajte variť na miernom ohni.
6. Do omáčky pridajte opečené kuracie prsia a niekoľko minút povarte.
7. Posypte petržlenovou vňaťou a preložte na tanier.
8. Ako prílohu môžete zvoliť dresing podľa vlastného výberu alebo lahodný ľahký šalát.
Dobrú chuť!