Dnes si ukážeme recept na rýchle a chutné domáce šišky s kondenzovaným mliekom! Ich recept je neuveriteľne jednoduchý a pozostáva len z troch hlavných zložiek. Takéto raňajky určite potešia každého!
[prima_kucharka_fb]
Domáce šišky
[co_budeme_potrebovat]
- 2 vajcia
- 200 g kondenzovaného mlieka
- 1/3 čajovej lyžičky soli
- 8 g vanilkového cukru
- približne 330 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- olej – na vyprážanie
[ako_budeme_postupovat]
1. V hlbokej miske metličkou zmiešajte vajcia, kondenzované mlieko, soľ a vanilkový cukor.
2. Postupne pridávajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Vypracujte hladké, homogénne, mäkké a nelepivé cesto.

3. Na pomúčenej doske rozvaľkajte cesto na hrúbku 5-7 mm.
4. Z okrúhleho tvaru vykrojte kolieska.

5. Šišky smažte vo veľkom množstve horúceho oleja na strednom ohni, kým nebudú z oboch strán zlatohnedé.
6. Preneste ich na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby ste odstránili prebytočný olej.

7. Po miernom vychladnutí ich posypeme práškovým cukrom.
8. Šišky podávajte s čajom alebo kávou!
Prajeme vám dobrú chuť!