Úvod RECEPTY Vynikajúce domáce šišky s kondenzovaným mliekom – stačí vymiešať cesto a vyprážať

Vynikajúce domáce šišky s kondenzovaným mliekom – stačí vymiešať cesto a vyprážať

Dnes si ukážeme recept na rýchle a chutné domáce šišky s kondenzovaným mliekom! Ich recept je neuveriteľne jednoduchý a pozostáva len z troch hlavných zložiek. Takéto raňajky určite potešia každého!

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Vynikajúce domáce šišky s kondenzovaným mliekom - stačí vymiešať cesto a vyprážať
Zdroj: retete-usoare.eu

Domáce šišky

Čo budeme potrebovať:

  • 2 vajcia
  • 200 g kondenzovaného mlieka
  • 1/3 čajovej lyžičky soli
  • 8 g vanilkového cukru
  • približne 330 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • olej – na vyprážanie

Ako budeme postupovať:

1. V hlbokej miske metličkou zmiešajte vajcia, kondenzované mlieko, soľ a vanilkový cukor.

2. Postupne pridávajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Vypracujte hladké, homogénne, mäkké a nelepivé cesto.

Zdroj: retete-usoare.eu

3. Na pomúčenej doske rozvaľkajte cesto na hrúbku 5-7 mm.

4. Z okrúhleho tvaru vykrojte kolieska.

Zdroj: retete-usoare.eu

5. Šišky smažte vo veľkom množstve horúceho oleja na strednom ohni, kým nebudú z oboch strán zlatohnedé.

6. Preneste ich na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby ste odstránili prebytočný olej.

Vynikajúce domáce šišky s kondenzovaným mliekom - stačí vymiešať cesto a vyprážať
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Po miernom vychladnutí ich posypeme práškovým cukrom.

8. Šišky podávajte s čajom alebo kávou!

Prajeme vám dobrú chuť!