Vitajte na našej kulinárskej dobrodružnej ceste! Dnes vám predstavíme neodolateľný recept na plnenú bravčovú panenku obalenú v lahodnej slaninke. Táto lahôdka spája jemnosť panenky s bohatou chuťou slaniny, čím vytvára dokonalý harmónicky duet na vašom tanieri. Pripravte sa na chuťovú explóziu, ktorá vás okúzli a poteší. Nechajte sa uniesť do sveta skvelého jedla!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Užite si spoločné chvíle o niečo viac a doprajte si niečo sladké – Dezert Milk Valley.
Plnená bravčová panenka obalená v slaninke
Čo budeme potrebovať:
- bravčová panenka – 800 g
- soľ – 5 g
- čierne korenie – 5 g
- cibuľa – 150 g
- nakladané uhorky – 150 g
- tvrdý syr – 200 g
- slanina – 300 g
- olej – 10 ml
Ako budeme postupovať:
1) Bravčovú panenku som nakrájala na širšie plátky, z ktorých som potom časť odkrojila.
2) Každý rez osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájajte na plátky a potom ju spolu s nakrájanými uhorkami vložte do rezu.
3) Pridáme plátok syra a každú porciu obalíme v slanine. Umiestnite ho do pekáča a pečte 40 minút pri teplote 180 stupňov.
4) Podávajte s obľúbenou prílohou. Prajeme vám dobrú chuť.