Lahodné a krásne sfarbené čerstvé špenátové placky priamo vyzývajú k použitiu ľahkého syra a paradajok. Dnes tieto špenátové palacinky doplníme lahodným tvarohom a sušenými paradajkami. Poďme na to!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Špenátové palacinky s tvarohom a sušenými paradajkami
Čo budeme potrebovať:
na palacinky:
- 200 g čerstvého špenátu
- 2 šálky mlieka
- 2 vajcia
- 1 šálka hladkej múky
- 1 štipka soli
- trochu oleja na vyprážanie
- trochu masla na vyprážanie
Náplň:
- 2 šálky tvarohu
- 100 g sušených paradajok v oleji
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Ako budeme postupovať:
1. Špenátové listy vložte do mixéra, pridajte mlieko, zašľahajte celé vajcia, pridajte múku, soľ a všetko rozmixujte na hladké, riedke cesto.
2. Palacinky smažte na zmesi horúceho oleja (asi 1 PL na palacinku) a masla (1 PL na palacinku) z oboch strán dozlatista.
3. Sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky a vložte ich do misky s olejom. Pridajte tvaroh a dobre premiešajte. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
4. Tvarohovú náplň navrstvite a zrolujte do krásnych zelených palaciniek a podávajte.
Prajeme vám dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept na špenátové palacinky s tvarohom a sušenými paradajkami páči, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Odporúčame tiež morčacie závitky plnené špenátom, bryndzou a paradajkami – skvelý tip na obed!