Jednoduchá hrachová polievka s mätou je lahodná krémová polievka bez zahusťovania, ktorú pripravíte za 15 minút. Jednoduchšie to už byť nemôže! Táto zdravá polievka dodá vášmu telu dostatok bielkovín aj vlákniny. Hrášok je predsa strukovina s významným obsahom bielkovín. A keďže ju stačí len chvíľu povariť, zachová si veľkú časť stopových prvkov.
[prima_kucharka_fb]
Hrachová polievka s mätou
[co_budeme_potrebovat]
- 500 g mrazeného hrášku
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 ks jarnej cibuľky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 hrsť lístkov mäty
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
- kyslá smotana podľa chuti
[ako_budeme_postupovat]
1. Rozpáľte olej a pridajte jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska.
2. Chvíľu opečte a pridajte hrášok, ktorý jemne osoľte a okoreňte.
3. Premiešajte a prilejte vývar.
4. Všetko priveďte do varu a varte približne 10 minút.
5. Nakoniec pridajte lístky mäty, polievku odstavte a rozmixujte do krémova.
6. V prípade potreby dochuťte soľou a korením a podávajte ozdobené lístkami mäty. Pre ešte lepšiu chuť môžete na vrch pridať kyslú smotanu.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept na hrachovú polievku s mätou so svojimi priateľmi! Odporúčame tiež.