Úvod RECEPTY Bohatá a chutná štrúdľa s kyslou kapustou a slaninou

Bohatá a chutná štrúdľa s kyslou kapustou a slaninou

Bohatá a chutná štrúdľa s kyslou kapustou a slaninou predstavuje dokonalú harmoniu chutí, ktorá poteší každého milovníka tradičnej kuchyne. Táto jedinečná kombinácia kyslej kapusty a šťavnatej slaniny, zabalenej v nadýchanom ceste, vytvára nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. Ideálna na rodinné obedy alebo ako hlavný chod pri špeciálnych príležitostiach, táto štrúdľa spája v sebe bohaté chute a textúry, ktoré uspokoja aj tie najnáročnejšie chute.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


sytý a chutný závin se kysaným zelím a slaninkou

Štrúdľa s kyslou kapustou a slaninou

Čo budeme potrebovať:

  • 1 balenie chladeného lístkového cesta (275 g)
  • 300 g kyslej kapusty
  • 200 g slaniny
  • 2 ks stredne veľkej cibule
  • 1 ks kapary
  • 1 vajce na potieranie
  • soľ, mleté čierne korenie, majoránka, celá rasca

Ako budeme postupovať:

  • Rúru predhrejte na 180 °C.
  • Vo veľkom hrnci nakoniec opečte nakrájanú slaninu.
  • Keď slanina pustí tuk a je takmer chrumkavá, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a opečte ju dozlatista.
  • Potom pridajte na kocky nakrájané kapary a minútu ich opekajte.
  • Nakoniec pridajte odkvapkanú kapustu, asi pol litra vody a krátko, prikryté, varte 5-7 minút.
  • Rozvaľkajte plát lístkového cesta. Keď kapusta vychladne, rovnomerne ju rozložte na pečivo a posypte trochou voňavej majoránky.
  • Cesto pozdĺžne rozvaľkajte a preložte na plech vyložený papierom na pečenie (alebo použite papier priložený v balení cesta).
  • Roládu potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou a pečieme dozlatista – asi 20 minút. Hotovo!

Prajeme vám dobrú chuť!

Ak sa vám tento inšpiratívny recept na štrúdľu z kyslej kapusty a slaniny páči, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Krémová, sýta kuracia polievka s orieškovou chuťou divokej ryže a vôňou húb a tymiánu