Bohatá a chutná štrúdľa s kyslou kapustou a slaninou predstavuje dokonalú harmoniu chutí, ktorá poteší každého milovníka tradičnej kuchyne. Táto jedinečná kombinácia kyslej kapusty a šťavnatej slaniny, zabalenej v nadýchanom ceste, vytvára nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. Ideálna na rodinné obedy alebo ako hlavný chod pri špeciálnych príležitostiach, táto štrúdľa spája v sebe bohaté chute a textúry, ktoré uspokoja aj tie najnáročnejšie chute.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Štrúdľa s kyslou kapustou a slaninou
Čo budeme potrebovať:
- 1 balenie chladeného lístkového cesta (275 g)
- 300 g kyslej kapusty
- 200 g slaniny
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 1 ks kapary
- 1 vajce na potieranie
- soľ, mleté čierne korenie, majoránka, celá rasca
Ako budeme postupovať:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Vo veľkom hrnci nakoniec opečte nakrájanú slaninu.
- Keď slanina pustí tuk a je takmer chrumkavá, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a opečte ju dozlatista.
- Potom pridajte na kocky nakrájané kapary a minútu ich opekajte.
- Nakoniec pridajte odkvapkanú kapustu, asi pol litra vody a krátko, prikryté, varte 5-7 minút.
- Rozvaľkajte plát lístkového cesta. Keď kapusta vychladne, rovnomerne ju rozložte na pečivo a posypte trochou voňavej majoránky.
- Cesto pozdĺžne rozvaľkajte a preložte na plech vyložený papierom na pečenie (alebo použite papier priložený v balení cesta).
- Roládu potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou a pečieme dozlatista – asi 20 minút. Hotovo!
Prajeme vám dobrú chuť!
Ak sa vám tento inšpiratívny recept na štrúdľu z kyslej kapusty a slaniny páči, podeľte sa oň so svojimi priateľmi! Krémová, sýta kuracia polievka s orieškovou chuťou divokej ryže a vôňou húb a tymiánu