Úvod RECEPTY Čokoládový koláč s vanilkovo-tvarohovým krémom: neodolateľná jemnosť

Čokoládový koláč s vanilkovo-tvarohovým krémom: neodolateľná jemnosť

Pripravte sa na skutočnú pochúťku s naším receptom na čokoládový koláč s vanilkovo-tvarohovým krémom. Ideálny na sviatočné príležitosti alebo len ako luxusný dezert na zaslúžený večer, tento čokoládový koláč je zárukou sladkého zážitku, na ktorý sa nezabúda. Nechajte sa zlákať a vychutnajte si každý kúsok tohto božského dezertu.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Čokoládový dort s chutným vanilkovým krémem – je tak jemný, že se rozpouští v ústech
Zdroj: gatitul.ro

Čokoládový koláč s vanilkovým tvarohovým krémom

Čo budeme potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 1 pohár cukru
  • 1 pohár mlieka
  • 1 šálka oleja
  • 1 vrecko prášku do pečiva
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 2 polievkové lyžice škrobu
  • 1,5 šálky múky

Na krém:

  • 1 liter mlieka
  • 1 žĺtok
  • 4 polievkové lyžice múky
  • 3 polievkové lyžice škrobu
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 pohár cukru
  • 200 g tvarohu

ďalej:

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g mliečnej čokolády

Ako budeme postupovať:

Na váženie ingrediencií som použila 250 ml nádobu a 125 ml hrnček.

1. Na prípravu cesta vyšľahajte vajcia a cukor mixérom na vysokých otáčkach do krémovej konzistencie. Pridajte olej a mlieko a miešajte ešte niekoľko minút.

2. Múku preosejeme s práškom do pečiva a pridáme do vaječnej zmesi spolu s kakaom, škrobom a vanilkovým cukrom. Všetko zmiešajte metličkou alebo stierkou, kým nevznikne hladké cesto.

3. Cesto nalejte do vopred pripravenej formy. Niekoľkokrát poklepte plechom na kuchynskú linku, aby ste sa uistili, že vzduchové bubliny v ceste zmizli. Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte približne 20 minút.

Čokoládový dort s chutným vanilkovým krémem – je tak jemný, že se rozpouští v ústech
Zdroj: gatitul.ro

4. Na prípravu krému dajte mlieko, múku a škrob do hrnca a premiešajte. Pridajte žĺtok a kryštálový cukor a ďalej miešajte metličkou.

5. Keď krém zhustne, vypnite sporák, pridajte vanilkový cukor a pokračujte v miešaní. Potom nechajte vychladnúť, ale občas premiešajte, aby sa neprichytila kôrka.

6. Po vychladnutí pudingu pridajte tvaroh a vymiešajte ho mixérom do hladka.

7. Krém rozotrite na vychladnutý pult a tortu vložte do chladničky. Nechajte cez noc a na druhý deň nastrúhajte dva druhy čokolády a ozdobte tortu.

Čokoládový dort s chutným vanilkovým krémem – je tak jemný, že se rozpouští v ústech
Zdroj: gatitul.ro