Ponorte sa do sveta sladkej pohody s našimi jednoduchými, no neodolateľne lahodnými mini cheesecakmi s mascarpone a jahodami. Tento recept je dokonalým riešením, ak hľadáte rýchly a zároveň elegantný dezert, ktorým ohúrite svojich hostí. Pripravte si tieto jednoduché, ale nesmierne chutné dezerty a užite si sladký život na každom kúsku.
[prima_kucharka_fb]
Mini cheesecaky s mascarpone a jahodami
[co_budeme_potrebovat]
- maslové sušienky – 140 g
- rozpustené maslo – 5 polievkových lyžíc
- cukor – 2 polievkové lyžice
na krém:
- mascarpone – 460 g
- cukor – 140 g
- vajcia – 2 ks
- vanilkový extrakt – 1/2 čajovej lyžičky
[ako_budeme_postupovat]
1. V mixéri rozdrvte maslové sušienky na jemno. Potom ich preložte do misy a zmiešajte s cukrom a rozpusteným maslom. Takto pripravíte cesto na korpus.
2. Vezmite formu na muffiny a vyložte ju papierom na pečenie. Stačia však aj košíčky na pečenie. Do každej z nich vložte trochu piškótového cesta a stlačte ich prstami.
3. V miske vyšľahajte mascarpone s cukrom a vanilkovým extraktom. Potom postupne zašľahajte vajcia.
4. Na sušienkový základ nalejte krém tak, aby ste úplne naplnili papierové košíčky.
5. Dezerty pečte v rúre vyhriatej na 160 °C približne 20 minút.
6. Hotové mini cheesecaky vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť!