Úvod RECEPTY Jednoduché, no lahodné mini cheesecaky s mascarpone a jahodami

Jednoduché, no lahodné mini cheesecaky s mascarpone a jahodami

Ponorte sa do sveta sladkej pohody s našimi jednoduchými, no neodolateľne lahodnými mini cheesecakmi s mascarpone a jahodami. Tento recept je dokonalým riešením, ak hľadáte rýchly a zároveň elegantný dezert, ktorým ohúrite svojich hostí. Pripravte si tieto jednoduché, ale nesmierne chutné dezerty a užite si sladký život na každom kúsku.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Mini cheesecaky s mascarpone a jahodami

Mini cheesecaky s mascarpone a jahodami

Čo budeme potrebovať:

  • maslové sušienky – 140 g
  • rozpustené maslo – 5 polievkových lyžíc
  • cukor – 2 polievkové lyžice

na krém:

  • mascarpone – 460 g
  • cukor – 140 g
  • vajcia – 2 ks
  • vanilkový extrakt – 1/2 čajovej lyžičky

Ako budeme postupovať:

1. V mixéri rozdrvte maslové sušienky na jemno. Potom ich preložte do misy a zmiešajte s cukrom a rozpusteným maslom. Takto pripravíte cesto na korpus.

2. Vezmite formu na muffiny a vyložte ju papierom na pečenie. Stačia však aj košíčky na pečenie. Do každej z nich vložte trochu piškótového cesta a stlačte ich prstami.

3. V miske vyšľahajte mascarpone s cukrom a vanilkovým extraktom. Potom postupne zašľahajte vajcia.

4. Na sušienkový základ nalejte krém tak, aby ste úplne naplnili papierové košíčky.

5. Dezerty pečte v rúre vyhriatej na 160 °C približne 20 minút.

6. Hotové mini cheesecaky vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť!

VIDEO RECEPT: