Úvod RECEPTY Hovädzí Stroganov: Tradičný recept na ľahko pripraviteľný a chutný pokrm

Hovädzí Stroganov: Tradičný recept na ľahko pripraviteľný a chutný pokrm

Vychutnajte si klasiku s týmto tradičným receptom na hovädzí stroganov. Tento obľúbený pokrm, známy svojou bohatou a krémovou omáčkou je ideálny na rodinné večere alebo ako hlavný chod pre vašich hostí. Nasledujte tento krok-za-krokom recept a užite si perfektné spojenie chutí, ktoré je zárukou úspechu pri každej príležitosti.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


lahodná hovězí svíčková s cibulí, nakládanou okurkou a houbami
Zdroj: cookpad.com

Hovädzí stroganov

Čo budeme potrebovať:

  • 1 kg hovädzie mäso (sviečkovica, roštenec – podľa vášho výberu)
  • 100 g masla
  • 2 stredne veľké strúhané cibule
  • 4 PL rajčinového pretlaku
  • 3 PL pikantného kečupu
  • 3 PL červeného vína
  • 200 g šampiňónov
  • 200 g smotany na varenie
  • soľ podľa chuti
  • podľa chuti čierne korenie, rozmarín
  • 1 ČL múky

Ako budeme postupovať:

1. Očistite hovädzie mäso a nakrájajte na prúžky.

2. Mäso osoľte, okoreňte a obaľte v múke.

3. Na 50 g masla opražte cibuľu a pridajte šampiňóny, rajčinový pretlak a kečup.

4. V inom hrnci opražte mäso na 50 g masla. Až mäso zozlátne, pridajte cibuľovú zmes.

5. Pridajte víno a varte s odokrytým hrncom, kým mäso nebude mäkké a kým sa omáčka zahustí.

6. Pri podávaní pridajte smotanu na varenie a nenechajte ju zovrieť. Môžete podávať s ryžou.

Hotovo! Dobru chuť!