Vychutnajte si klasiku s týmto tradičným receptom na hovädzí stroganov. Tento obľúbený pokrm, známy svojou bohatou a krémovou omáčkou je ideálny na rodinné večere alebo ako hlavný chod pre vašich hostí. Nasledujte tento krok-za-krokom recept a užite si perfektné spojenie chutí, ktoré je zárukou úspechu pri každej príležitosti.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Hovädzí stroganov
Čo budeme potrebovať:
- 1 kg hovädzie mäso (sviečkovica, roštenec – podľa vášho výberu)
- 100 g masla
- 2 stredne veľké strúhané cibule
- 4 PL rajčinového pretlaku
- 3 PL pikantného kečupu
- 3 PL červeného vína
- 200 g šampiňónov
- 200 g smotany na varenie
- soľ podľa chuti
- podľa chuti čierne korenie, rozmarín
- 1 ČL múky
Ako budeme postupovať:
1. Očistite hovädzie mäso a nakrájajte na prúžky.
2. Mäso osoľte, okoreňte a obaľte v múke.
3. Na 50 g masla opražte cibuľu a pridajte šampiňóny, rajčinový pretlak a kečup.
4. V inom hrnci opražte mäso na 50 g masla. Až mäso zozlátne, pridajte cibuľovú zmes.
5. Pridajte víno a varte s odokrytým hrncom, kým mäso nebude mäkké a kým sa omáčka zahustí.
6. Pri podávaní pridajte smotanu na varenie a nenechajte ju zovrieť. Môžete podávať s ryžou.
Hotovo! Dobru chuť!