Úvod RECEPTY Chrumkavé slaninovo-syrové krokety, ktorým vaša návšteva neodolá!

Chrumkavé slaninovo-syrové krokety, ktorým vaša návšteva neodolá!

Tento recept na slaninovo-syrové krokety je perfektným riešením, ak hľadáte niečo jedinečné a výnimočne chutné na pohostenie vašej návštevy. Sú ideálne ako predjedlo, občerstvenie alebo dokonca ako netradičný hlavný chod na párty alebo rodinné stretnutia. Pripravte sa na chválu a žiadosti o recept, pretože tieto krokety jednoducho každý musí vyskúšať!

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Zdroj: levoni.it

Chrumkavé krokety zo slaniny a syra

Čo budeme potrebovať:

Na krokety:

  • 1 kg zemiakov
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 150 g údeného „oštiepku“ (alebo iného syra)
  • 150 oravská slanina
  • 3 jarné cibuľky
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • trochu soli, mleté čierne korenie

Na obaľovanie a vyprážanie:

  • 150 g hladkej múky
  • 3 ks vajec
  • 300 g strúhanky
  • 600 ml rastlinného oleja na natieranie

Ako budeme postupovať:

1. Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode do mäkka. Sceďte, pridajte mlieko, maslo, trochu soli a rozmixujte na hustú kašu s malými kúskami zemiakov (nie úplne hladkú).

2. Kašu preložte do väčšej misy a nechajte ju úplne vychladnúť.

3. Slaninu nakrájajte na malé kocky a opečte na panvici.

4. Keď slanina začne chrumkať, pridajte nakrájanú jarnú cibuľku a nechajte ju 2 až 3 minúty smažiť. Vyberte ich a nechajte vychladnúť.

5. Oštiepok (alebo iný syr) nastrúhajte na hrubom strúhadle a petržlenovú vňať nasekajte nadrobno.

6. Keď je zemiaková kaša vlažná, pridajte všetky prísady – slaninu a jarnú cibuľku, strúhaný syr a petržlenovú vňať. Premiešajte a dochuťte soľou a korením.

7. Misku vložte do chladničky asi na 30 minút a neskôr zo zmesi vytvarujte podlhovasté krokety.

8. Krokety obalíme v trojitej vrstve (múka, vajce, strúhanka) a potom ich smažíme na rozpálenom oleji dozlatista (asi 3 minúty).

9. Krokety položte na tanier s papierovou utierkou a podávajte napríklad s miskou cesnakového dresingu.

Prajeme vám dobrú chuť!