Úvod RECEPTY Bravčová krkovička v pivovej marináde prekladaná plátkami zemiakov

Bravčová krkovička v pivovej marináde prekladaná plátkami zemiakov

Vychutnajte si jedinečnú chuťovú kombináciu s naším receptom na bravčovú krkovičku v pivovej marináde, prekladanú plátkami zemiakov. TPripravte sa na neodolateľné chrumkavé okraje a šťavnaté stredy, ktoré vytvoria dokonalý gastronomický zážitok!

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


vepřová krkovička v pivní marinádě prokládaná plátky brambor

Bravčová krkovička v pivovej marináde prekladaná plátkami zemiakov:

Čo budeme potrebovať:

Na marinádu:

  • 300 ml svetlého piva
  • 2 polievkové lyžice sušenej majoránky
  • 3 polievkové lyžice horčice
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1,5 čajovej lyžičky papriky
  • Cesnak podľa chuti

Ďalšie zložky:

  • 5 ks plátky bravčovej krkovičky
  • 4 ks zemiakov

Ako budeme postupovať:

1. Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky.

2. Potom pripravte marinádu. V miske zmiešajte horčicu, cesnak, majoránku, korenie, soľ a svetlé pivo. Dôkladne premiešajte.

3. Do vzniknutej marinády vložte plátky bravčovej krkovičky a misu s obsahom vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.

4. Medzitým nakrájajte zemiaky na plátky.

5. Teraz striedajte bravčovú krkovičku s plátkami zemiakov.

6. Keď je vežička na svojom mieste, zaistite ju špajdľami. Potom pečte bravčovú krkovičku prikrytú 40 minút (teplota 180 °C).

7. Odstráňte fóliu a pečte ďalších 20 minút.

Hotovo!

vepřová krkovička v pivní marinádě prokládaná plátky brambor
Zdroj: pysznosci.pl

Prajeme vám dobrú chuť!