Vychutnajte si jedinečnú chuťovú kombináciu s naším receptom na bravčovú krkovičku v pivovej marináde, prekladanú plátkami zemiakov. TPripravte sa na neodolateľné chrumkavé okraje a šťavnaté stredy, ktoré vytvoria dokonalý gastronomický zážitok!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Bravčová krkovička v pivovej marináde prekladaná plátkami zemiakov:
Čo budeme potrebovať:
Na marinádu:
- 300 ml svetlého piva
- 2 polievkové lyžice sušenej majoránky
- 3 polievkové lyžice horčice
- 1 polievková lyžica soli
- 1,5 čajovej lyžičky papriky
- Cesnak podľa chuti
Ďalšie zložky:
- 5 ks plátky bravčovej krkovičky
- 4 ks zemiakov
Ako budeme postupovať:
1. Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky.
2. Potom pripravte marinádu. V miske zmiešajte horčicu, cesnak, majoránku, korenie, soľ a svetlé pivo. Dôkladne premiešajte.
3. Do vzniknutej marinády vložte plátky bravčovej krkovičky a misu s obsahom vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
4. Medzitým nakrájajte zemiaky na plátky.
5. Teraz striedajte bravčovú krkovičku s plátkami zemiakov.
6. Keď je vežička na svojom mieste, zaistite ju špajdľami. Potom pečte bravčovú krkovičku prikrytú 40 minút (teplota 180 °C).
7. Odstráňte fóliu a pečte ďalších 20 minút.
Hotovo!
Prajeme vám dobrú chuť!