Morčacie prsia s hubovo-syrovou omáčkou a gnocchi predstavujú pochúťku, ktorá spája jemnú chuť morčacieho mäsa s bohatou arómou húb a syrovej omáčky. Tento recept je ideálny pre milovníkov talianskej kuchyne, ktorí hľadajú niečo netradičné.
[prima_kucharka_fb]
Morčacie prsia s hubovo-syrovou omáčkou a gnocchi:
[co_budeme_potrebovat]
- Gnocchi
- 400 g morčacích pŕs
- grilovacie korenie s bylinkami
- soľ, korenie
- zemiakový škrob
- slnečnicový olej
Omáčka:
- 200 g húb
- 2,5 lyžice masla
- jarná cibuľka
- korenie, drvená rasca
- korenie (na grilovaný syr)
- 1 obdĺžnik syra Apetito
- 250 ml smotany na varenie
- 1 čajová lyžička plnotučnej horčice
[co_budeme_potrebovat]
1. Morčacie mäso nakrájame na kúsky, pridáme korenie (podľa chuti), soľ, korenie, slnečnicový olej, zemiakový škrob a dobre premiešame. Umiestnite do chladničky a nechajte odpočívať (až jeden deň).
2. Rozpáľte panvicu a opečte na nej mäso, pričom kúsky oddeľujte, pretože sa zvyknú zlepiť. Pečené mäso.
3. V menšom hrnci rozpustíme maslo, orestujeme na ňom nakrájané huby, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, mleté korenie, drvenú rascu, korenie podľa chuti (nebojte sa experimentovať), opatrne so soľou… prisypeme malú lyžičku múky… po chvíli zalejeme horúcou vodou a necháme mierne povariť.
4. Po desiatich minútach pridajte syr Apetito a nechajte ho rozpustiť. Nakoniec prilejte smotanu na varenie zmiešanú s plnotučnou horčicou.
5. Podávajte s gnocchi.
Hotovo! Prajeme dobrú chuť!