Dnešný recept na obrátený koláč s jablkami a makom sme si požičali v skupine na Facebooku Prima kuchařka od čitateľky Jany Podolákovej Burkartovej, za čo jej ďakujeme. V tejto skupine sa môžete podeliť aj o svoj obľúbený recept. Stačí pridať peknú fotografiu s ingredienciami a postupom. Tento recept zaradíme do receptového magazínu. Môžete sa s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť aj o to, čo budete mať dnes na obed alebo aké dobroty plánujete na narodeninovú oslavu.
Ale teraz späť k dnešnému receptu. Príprava tohto koláča je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Je ideálny ako pohostenie pre nečakanú návštevu. Už sa vám zbiehajú slinky? Pripravme si spoločne tento obrátený koláč s jablkami a makom.
Ak hľadáte sladkú dobrotu, určite vyskúšajte tento hrnčekový jablčný koláč!
Výborný recept na obrátený koláč:
Čo budeme potrebovať:
- 3 vajcia
- 100 g krupicového cukru
- 100 g rozpusteného masla
- 110 ml mlieka
- 300 g polohrubej múky
- 2/3 prášku do pečiva
- 3 jablká
- škoricový cukor od oka
- 50 g masla pod ovocie
- makové semienka
- kvapka rumu
Ako postupovať:
1) Začnite vyložením vyššej koláčovej formy papierom na pečenie. Na dno dajte plátky masla (50 g) a na ne poukladajte plátky olúpaných jabĺk, ktoré ste obalili v škoricovom cukre.
2) Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov na približne 15 minút, aby skaramelizovali. Po uplynutí času vyberte z rúry a na jablká položte mak uvarený v mlieku s cukrom a trochou rumu.
3) Potom v miske zmiešajte vajcia, cukor, maslo, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte a nalejte na vopred upečené ovocie a mak.
4) Vložte späť do rúry a pečte dozlatista. Po vychladnutí koláč obráťte a odstráňte papier na pečenie. Potrite cukrom a je hotovo!