Úvod RECEPTY Obrátený koláč s jablkami a makom, na ktorom si pochutí celá rodina!

Obrátený koláč s jablkami a makom, na ktorom si pochutí celá rodina!

0

Dnešný recept na obrátený koláč s jablkami a makom sme si požičali v skupine na Facebooku Prima kuchařka od čitateľky Jany Podolákovej Burkartovej, za čo jej ďakujeme. V tejto skupine sa môžete podeliť aj o svoj obľúbený recept. Stačí pridať peknú fotografiu s ingredienciami a postupom. Tento recept zaradíme do receptového magazínu. Môžete sa s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť aj o to, čo budete mať dnes na obed alebo aké dobroty plánujete na narodeninovú oslavu.

Ale teraz späť k dnešnému receptu. Príprava tohto koláča je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Je ideálny ako pohostenie pre nečakanú návštevu. Už sa vám zbiehajú slinky? Pripravme si spoločne tento obrátený koláč s jablkami a makom.

Obrátený koláč s jablkami a makom
Zdroj: PrimaKuchařka

Ak hľadáte sladkú dobrotu, určite vyskúšajte tento hrnčekový jablčný koláč!


Výborný recept na obrátený koláč:

Čo budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g rozpusteného masla
  • 110 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • 2/3 prášku do pečiva
  • 3 jablká
  • škoricový cukor od oka
  • 50 g masla pod ovocie
  • makové semienka
  • kvapka rumu

Ako postupovať:

1) Začnite vyložením vyššej koláčovej formy papierom na pečenie. Na dno dajte plátky masla (50 g) a na ne poukladajte plátky olúpaných jabĺk, ktoré ste obalili v škoricovom cukre.

2) Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov na približne 15 minút, aby skaramelizovali. Po uplynutí času vyberte z rúry a na jablká položte mak uvarený v mlieku s cukrom a trochou rumu.

3) Potom v miske zmiešajte vajcia, cukor, maslo, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte a nalejte na vopred upečené ovocie a mak.

4) Vložte späť do rúry a pečte dozlatista. Po vychladnutí koláč obráťte a odstráňte papier na pečenie. Potrite cukrom a je hotovo!

Obrátený koláč s jablkami a makom
Zdroj: PrimaKuchařka

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu