V tomto príspevku sme pre vás pripravili chutný recept zo skupiny Prima Kuchařka, v ktorej nájdete mnoho ďalších a skvelých inšpirácií na varenie alebo pečenie. Dnes sa pozrieme na slaný kysnutý mäkký chlieb s plnkou, ktorý bude určite príjemným prekvapením u vás doma. Recept poslala Jana P., za čo jej veľmi pekne ďakujeme. Pozrime sa na to, čo potrebujeme a ako sa táto dobrota pripravuje.
Čo budeme potrebovať:
Na náplň:
- 300 g šunky
- 3 lyžice majonézy
- 150 g mortadelly
- 150 g syru cheddar
Na cesto:
- 400 g hladkej múky
- 1 lyžička soli
- pol kocky droždia
- 1 lyžička cukru do kvásku
- 250 ml teplého mlieka
- 2 žĺtky
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 lyžice rozpusteného masla
Ako budeme postupovať:
1) Z časti múky, droždia, cukru a polovice mlieka vypracujeme cesto, ktoré na povrchu posypeme trochou múky a necháme vykysnúť.
2) Zmiešajte žĺtky so zvyškom mlieka, rozpusteným maslom, olejom a soľou a zľahka vmiešajte do vykysnutej zmesi. Postupne vmiešajte múku.
3) Vzniknuté cesto nechajte na teplom mieste kysnúť 45 minút.
4) Cesto rozdeľte na dve časti a každú časť rozvaľkajte na hrúbku asi 1 cm. Potrite majonézou, posypte plátkami mortadely, syrom a pažítkou.
5) Zabaľte ako závin a vložte do formy na chlieb na 40 minút. Potom ich potrieme žĺtkom a mliekom, nakrájame a upečieme pri 180 stupňoch do zlatista.
Prajeme vám dobrú chuť.