Dnešný recept na jednoduché a rýchle medové rezy s vanilkovým krémom sme si požičali v skupine na Facebooku Prima kuchařka od čitateľky Boženy Fujačkovej. V tejto skupine sa môžete podeliť aj o svoj obľúbený recept. Stačí pridať peknú fotografiu s ingredienciami a postupom. My tento recept zaradíme do receptového magazínu. Môžete sa s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť aj o to, čo budete mať dnes na obed alebo aké dobroty plánujete na narodeninovú oslavu.
Ale teraz sa vráťme k nášmu dnešnému dezertu. Príprava je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Jedinou nevýhodou tejto chutnej pochúťky je, že ju musíme nechať „odpočívať“ do druhého dňa. O to viac si však môžete vychutnať tieto medové rezy. Už sa vám zbiehajú slinky? Poďme si spoločne pripraviť tento medový snack s vanilkovým krémom.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept a chcete sa s nami oň podeliť, určite navštívte skupinu na Facebooku Prima kuchařka.
Čo budeme potrebovať:
cesto
- 28 dkg hladkej múky
- 2 ks vajec
- štipka soli
- 1 PL medu
- 1 PL rumu
- 50 g rozpustenej Hery
krém
- 1 l mlieka
- 3 sáčky vanilkového pudingu
- 3 ks vajec
- 10 dkg cukru
- 500 ml šľahačky
- 1 sáčok vanilkového cukru
Ako postupovať:
1) Začnite zmiešaním múky, vajec, štipky soli, medu, rumu a tiež Hery. Dôkladne premiešajte a rozdeľte na 2 polovice. Obidva plechy pečte podľa svojich skúseností s rúrou.
2) Medzitým pripravte krém. Krém pripravíme klasickým spôsobom, pridajte 3 žĺtky. Zvyšné bielky zmiešajte so 100 g cukru. Pridajte do ešte teplej smotany, dôkladne premiešame a nechajte vychladnúť.
3) Teraz šľahačková vrstva. Šľahačku zmiešajte s vanilkovým cukrom a dôkladne vyšľahajte.
4) Po upečení jednotlivých plátov cesta natrieme vanilkový krém na prvý plát. Potom pridáme šľahačku a celé to prikryjeme druhým plátom cesta. Nakoniec ozdobte práškovým cukrom a nechajte „odpočívať“ do druhého dňa. Hotovo!
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: Prima Kuchařka