Úvod RECEPTY Vyskúšajte túto nezvyčajnú trojfarebnú bábovku s kyslou smotanou

Vyskúšajte túto nezvyčajnú trojfarebnú bábovku s kyslou smotanou

0

Dnešný recept na trojfarebnú bábovku s kyslou smotanou sme si požičali v skupine na Facebooku Prima kuchařka od čitateľky Jany Podolákovej Burkartovej, za čo jej ďakujeme. V tejto skupine sa môžete podeliť aj o svoj obľúbený recept. Stačí pridať peknú fotografiu s ingredienciami a postupom. My tento recept zaradíme do receptového magazínu. Môžete sa s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť aj o to, čo budete mať dnes na obed alebo aké dobroty plánujete na narodeninovú oslavu.

Ale teraz späť k dnešnému receptu. Bábovka je nezvyčajná tým, že sa vyrába vo forme určenej na chlieb, takže získava nový nezvyčajný rozmer. Páči sa vám tento recept? Pripravme si spoločne tento trojfarebnú bábovku s kyslou smotanou.

Trojfarebná bábovka s kyslou smotanou
Zdroj: Prima kuchařka

Čo budeme potrebovať na netradičnú bábovku:

  • 3 ks vajec
  • 100 g kryštálového cukru
  • 250 ml kyslej smotany (tučnej)
  • 3/4 sáčku prášku do pečiva
  • 250 – 270 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • kakaový, karamelový a vanilkový puding

Ako postupovať:

1) Začnite šľahaním žĺtkov s cukrom a smotanou. Po lyžičkách pridávajte múku a prášok do pečiva. Nakoniec opatrne pridajte vyšľahané bielky.

2) Výslednú zmes rozdeľte na 3 časti. Teraz pridajte do každej časti jeden puding. Dôkladne premiešajte.

3) V ďalšom kroku pripravte formu na chlieb. Potrite ju tukom a posypte. Do formy najskôr vložte kakaové cesto. Cez sito ho posypte kakaom a potom vanilkové cesto, ktoré opäť posypte kakaom. Nakoniec vložte karamelové cesto.

4) Bábovka sa pečie pri teplote 170 stupňov dozlatista. Skúste to špajdľou, ale akonáhle koláč praskne ako na obrázku, je hotovo!

Inšpirujte sa tiež receptom na dvoubarevnú bábovku s tvarohem!