Úvod RECEPTY Pripravte si tento výborný dezert so smotanou a vanilkovým krémom

Pripravte si tento výborný dezert so smotanou a vanilkovým krémom

0

Ak patríte medzi milovníkov vanilkových či smotanových dezertov, potom ste tu správne!

Dnes si spoločne prichystáme dezert, ktorý vás osloví predovšetkým svojou absolútne jednoduchou a rýchlou prípravou. U nás doma je tento dezert veľmi obľúbený a keďže ide o ľadový dezert, stáva sa tak jasnou voľbou na letné horúce dni. Poďme si teda tento výborný dezert so smotanou a vanilkovým krémom prichystať!

Dezert so smotanou a vanilkovým krémom
Zdroj: primainspirace.cz

Čo budeme potrebovať:

Cesto

  • 6 ks vaječných bielkov
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky

Náplň

  • 6 ks vaječných žĺtkov
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 1 l mlieka
  • 250 g masla

Na vrch

  • 1 l smotany na šľahanie
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kakao

Ako postupovať:

1) Začneme tým, že si z bielkov ušľaháme sneh. Po lyžiciach pridávame cukor. Potom si ušľaháme tuhý sneh, do ktorého pridávame postupne múku. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vytreli maslom a vysypali múkou. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Necháme vychladiť.

2) Pokračujeme tým, že si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Prilejeme asi 2 dl mlieka, prisypeme pudingový prášok a hladkú múku. Metličkou vymiešame do hladka.

3) V hrnci ohrejeme zvyšné mlieko a do neho prilievame žĺtkovú hmotu. Za stáleho miešania uvaríme krém a necháme mierne vychladiť. Až v ňom udržíme prst, pridáme pokrájané maslo. Tento krém rovnomerne rozotrieme na korpus a umiestnime do chladničky.

4) Nakoniec vyšľaháme smotanu a pre vôňu pridáme vanilkový cukor. Touto šľahačkovou vrstvou potrieme vrstvu krémovú.

5) Na úplný záver posypeme kakaom a umiestnime na noc do chladničky.

Zdieľajte tento fantastický recept na dezert so smotanou s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments