Úvod RECEPTY Jesenná Hokkaido krémová polievka

Jesenná Hokkaido krémová polievka

0

Druhá polovica leta a jeseň je o tekviciach, z ktorých vytŕča predovšetkým hokkaido. Kráľovná tekvíc, nádherne sfarbená do oranžova doslova svieti na záhradke, na pultoch tržníc a napokon aj na stole. Vedeli ste, že je to veľmi zdravá zelenina?

Preto si dnes predstavíme a pripravíme recept na skvelú hokkaido krémovú polievku, ktorá nielen zahreje, ale aj zasýti.

Príprava bude trvať 18 minút, samotné varenie 45 minút.

Jesenná hokkaido krémová polievka

Potrebujeme:

  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hokkaido tekvica
  • olivový olej
  • voda podľa potreby
  • na dochutenie – soľ, bazalka, oregano, podľa chuti pamajorán obyčajný
Ingrediencie na hokkaido polievku
Zdroj: Všestranná žena

Postup:

Ošúpeme a nakrájame si cibuľku a cesnak.

Ošúpeme a nakrájame cesnak a cibuľu
Zdroj: Všestranná žena

Hokkaido tekvicu si rozdelíme na 2 polovice a vydlabeme jadierka. Následne hokkaido ošúpeme škrabkou a nakrájame na menšie kúsky.

Ošúpeme a nakrájame si hokkaido
Zdroj: Všestranná žena

V hrnci si rozohrejeme olej.

Rozohrejeme si olej
Zdroj: Všestranná žena

Pridáme cibuľku a orestujeme ju dozlatista.

Cibuľku orestujeme
Zdroj: Všestranná žena

Ak máme cibuľku orestovanú, hneď pridáme hokkaido.

Pridáme hokkaido
Zdroj: Všestranná žena

Aby sa nám tekvica neprichytila o dno hrnca, hneď po pridaní podlejeme vodou. Voda by mala byť zarovno s tekvicou.

Zdroj: Všestranná žena

Pretlačíme si cesnak a pridáme ho do polievky.

Pridáme cesnak
Zdroj: Všestranná žena

Necháme variť cca 30 minút, pokiaľ hokkaido nezmäkne. Pridáme bylinky. Môžeme použiť buď sušené alebo čerstvé.

Pridáme bylinky
Zdroj: Všestranná žena

Ak nám tekvica zmäkla, môžeme polievku rozmixovať ponorným mixérom.

Pozor! Uistite sa či váš ponorný mixér znáša teplo. Ak si nie ste istý, nechajte polievku najprv vychladnúť. Predídete tak jeho poškodeniu.

Rozmixujeme polievku
Zdroj: Všestranná žena

Naberieme do misky alebo na tanier a podávame.

Naberieme do taniera a podávame
Zdroj: Všestranná žena

Skvelá jesenná hokkaido polievka je hotová a my prajeme dobrú chuť! 🙂

Hokkaido polievka je hotová.
Zdroj: Všestranná žena

TIP: ak ste vášnivý bylinkár ako ja, mám pre Vás tip ako si nahradiť oregano pomocou bylinky z lúky. Od júna do augusta si môžete nazbierať pamajorán obyčajný.

Pamajorán obyčajný
Zdroj: Všestranná žena

Je to výborná bylinka, bez ktorej si hokkaidovú polievočku neviem ani predstaviť.

Pamajorán obyčajný
Zdroj: Všestranná žena

Pamajorán obyčajný:

Má priaznivé účinky na žalúdok, zuby, kĺby, bojuje proti kašľu a chrípke, taktiež uvoľňuje kŕče a bolesť hlavy. Už naše staré mamy ho používali proti nespavosti.