V tomto príspevku sme pre vás pripravili chutný recept zo skupiny Prima Kuchařka, v ktorej nájdete mnoho ďalších a skvelých inšpirácií na varenie alebo pečenie. Dnes sa pozrieme na fantastický recept – korenenú bravčovú krkovičku na bylinkách, ktorú si zamilujete vy aj celá vaša rodina. Recept poslala pani Jana P., za čo jej veľmi pekne ďakujeme.
Pozrime sa, čo všetko potrebujeme a ako túto pochúťku pripraviť.
Vyskúšajte tiež slanú roládu z lístkového cesta – Rýchly a chutný recept!
Čo budeme potrebovať:
- bravčová krkovička
- cesnak
- soľ
- rasca
- mrkva
- slanina
- rozmarín, tymián
- maslo
- červené víno
Ako budeme postupovať:
1) Najprv mäso potrite cesnakom, soľou a rascou.
2) Nakrájajte mrkvu a slaninu a osoľte ich. Potom nimi prešpikujte mäso. Pridajte rozmarín, tymián, niekoľko plátkov masla a prilejte červené víno.
3) Pečte prikryté pri teplote 160-170 ºC, kým nezmäknú. Krkovička je hotová!
Podávajte s prílohou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept na korenenú bravčovú krkovičku s bylinkami páčil, nezabudnite sa oň podeliť so svojimi priateľmi, ktorí si ho tiež zamilujú. Inšpirujte sa tiež ďalším skvelým receptom z bravčového mäsa: Bravčové kapsy plnené syrovou plnkou so zeleninou a slaninou!