Náš nepečený pomarančový koláč s krémom a šľahačkovou náplňou je ten správny recept na oslavu jedinečnej chuti pomarančov bez pečenia. Pripravte sa na jedinečnú chuťovú cestu, ktorá očarí vaše zmysly a dodá vášmu jedálničku výnimočný zážitok!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Nepečený pomarančový koláč s krémom a šľahačkovou náplňou
Čo budeme potrebovať:
- 1 kg pomarančov
- 180 g želé s pomarančovou príchuťou
- 600 ml vody
- 500 g šľahačky
Náplň:
- 250 g masla
- 120 g pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- 200 g cukru
- 1 l mlieka
Ostatné:
- 150 ml pomarančovej šťavy
- 200 g dlhého piškótového cesta
Na zdobenie:
- šľahačka
- lístky mäty
Ako budeme postupovať:
1. Pomaranče nakrájajte na hrubé plátky a ošúpte ich.
2. Vložte ich do misy s priemerom 26 cm a úhľadne ich uložte vedľa seba.
3. Pomarančové želé vložte do hrnca a zalejte vodou. Premiešajte.
4. Vyberte a nalejte na pomaranče v miske až po vrch.
5. Vložte do chladničky na 30 minút.
6. Pridáme šľahačku a lyžicou ju pekne rozotrieme.
7. Vezmite maslo a vymiešajte ho v miske mixérom.
8. Do hrnca dajte pudingový prášok s vanilkovou príchuťou a pridajte cukor. Pridajte mlieko a dobre premiešajte. Varíme, kým nezačne bublať, a potom odstavíme. Preložíme do veľkej misy a prikryjeme potravinárskou fóliou.
9. Nechajte vychladnúť a 2x pridajte k maslu. Premiešajte ručným mixérom.
10. Náplň rozotrite lyžicou na šľahačku, aby bola pekne hladká.
11. Dlhé piškóty namočíme do pomarančovej šťavy a položíme ich na vrch.
12. Uložíme do chladničky na 3 hodiny. Po stuhnutí tortovú formu opatrne otočte tak, aby bola piškótová časť dole.
13. Nakoniec ozdobte šľahačkou a lístkami mäty. Podávajte!