V dnešnom príspevku vám prinášame recept na chutné kysnuté bochníky z kuracích pŕs a syra, ktoré rozmazná celú rodinu. Príprava tohto jedla vám zaberie len pár minút a pripravíte z neho chutný plnohodnotný obed. Prekvapte svojich stravníkov novým receptom s ich obľúbenými surovinami. Nižšie vám krok za krokom ukážeme, ako pripraviť túto pochúťku.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Kysnuté bochníky z kuracích pŕs a syra
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 200 ml teplej vody
- 200 ml teplého mlieka
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- 1 lyžička soli
- 600 g hladkej múky
- 1 PL sušeného droždia
- 1 PL olivového oleja
Na náplň:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 cibule
- 2 paradajky
- 1 zelená paprika
- 1 kapor
- 5-6 vetvičiek petržlenovej vňate
- 5 jarných cibuliek
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia, červenej papriky a tymiánu
- 200 g strúhaného syra čedar
Ako budeme postupovať:
1. Do misky nalejeme teplú vodu a mlieko, pridáme cukor a sušené droždie a premiešame metličkou. Potom prisypeme všetku múku, soľ a dobre zapracujeme. Cesto miešame, kým nie je hladké. Pridáme olivový olej a zapracujeme. Vložíme do misy a necháme 30 minút kysnúť.
2. Medzitým umyjeme, očistíme a nakrájame všetku zeleninu a kuracie mäso na malé kúsky.
3. Všetko spolu zmiešame v miske, osolíme a okoreníme.
4. Cesto rozdelíme na niekoľko placiek a položíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
5. Na každú placku navrstvíme plnku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.
6. Potom posypeme syrom a necháme zapiecť ďalších 10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!
Ak sa vám páči článok o bochníkoch z kuracích pŕs sa vám páči, nezabudnite sa oň podeliť so svojimi priateľmi, ktorým sa bude tiež páčiť.
Pozrite si ďalšie recepty na použitie kuracieho mäsa – „50+ receptov na kuracie mäso„