Vítajte vo svete jedinečného smotanového koláča s hrozienkami! Tento lahodný dezert nie len že ohromí vaše chuťové poháriky, ale poteší svojou jednoduchou prípravou. Pripravte sa na zážitok plný úžasnej chuti a nezabudnuteľných momentov pri pečení!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Smotanový koláč s hrozienkami
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 400 g hladkej múky
- 200 g masla alebo margarínu
- 150 g práškového cukru
- štipka soli
- 2-3 polievkové lyžice mlieka
- 1 vajce
Na krém:
- 600 ml kyslej smotany
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 150 g práškového cukru
- 500 ml mlieka
- kôra a šťava z malého citróna
- hrozienka (môžete ich vopred namočiť do vriacej vody)
Ako budeme postupovať:
1. Zmiešajte prísady na cesto a vypracujte husté, jednotné cesto. Cesto prikryjeme fóliou a vložíme na 30 minút do chladničky.
2. Mlieko, cukor a pudingy uvaríme do hustého pudingu. Necháme vychladnúť (občas premiešame, aby sa na pudingu nevytvorila koža) a potom zmiešame s kyslou smotanou, kôrou a citrónovou šťavou.
3. Cesto rozdelíme na dve polovice a každú polovicu rozvaľkáme na obdĺžnik (plech s rozmermi 20 x 30 cm). Na cesto rovnomerne navrstvíme na smotanový krém a prikryjeme druhou polovicou cesta.
4. Vložte do dobre vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.
5. Nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a vychutnajte si.
Prajeme vám dobrú chuť!
Podeľte sa o tento fantastický recept na tvarohový koláč z kyslej smotany so svojimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú! Môžete si pozrieť aj recept na jablkovú štrúdľu.