Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na lahodný koláč s vanilkovým pudingom a krémom. Na nič nečakajte a vrhnite sa do príprav skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka! Či už si popoludňajšiu kávu vychutnáte sami, alebo pozvete priateľov, každý ocení sladkú bodku v tomto chutnom dezerte.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Koláč s vanilkovým pudingom a krémom
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 7 vaječných žĺtkov
- 200 g kryštálového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 11 polievkových lyžíc vody
- 2 polievkové lyžice oleja
Na krém:
- 7 vaječných bielkov
- 220 g kryštálového cukru
- 500-600 ml mlieka
- 2 balíčky vanilkového pudingu
Na polevu:
- 400 ml smotany
- strúhaná horká čokoláda podľa chuti
Ako budeme postupovať:
1) Najprv zmiešame žĺtky s cukrom, vodou a olejom, potom pridáme prášok do pečiva a kakao. Cesto premiešajte a nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie alebo tortovej formy.
2) Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25 minút.
3) Medzitým pripravte krém. Pripravte puding v mlieku bez cukru, uvarte veľmi hustý puding. Bielka vyšľahajte s cukrom do peny a horúce ich vmiešajte do pudingu. Prísady dobre premiešajte, aby sa spojili. Ak sa vám zdá krém príliš hustý a tvrdý, môžete pridať maslo, aby zmäkol.
4) Upečené cesto potrieme krémom a necháme vychladnúť. Vyšľahajte šľahačku a rozotrite ju na vychladnutý krém. Potom už len ozdobte strúhanou čokoládou a nechajte vychladnúť v chladničke.
Hotovo! Dobrú chuť! 🙂