Úvod SLADKÉ Lahodný koláč s vanilkovým pudingom a krémom

Lahodný koláč s vanilkovým pudingom a krémom

Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na lahodný koláč s vanilkovým pudingom a krémom. Na nič nečakajte a vrhnite sa do príprav skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka! Či už si popoludňajšiu kávu vychutnáte sami, alebo pozvete priateľov, každý ocení sladkú bodku v tomto chutnom dezerte.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Zdroj: bucatarianoastra.online

Koláč s vanilkovým pudingom a krémom

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 7 vaječných žĺtkov
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 11 polievkových lyžíc vody
  • 2 polievkové lyžice oleja

Na krém:

  • 7 vaječných bielkov
  • 220 g kryštálového cukru
  • 500-600 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu

Na polevu:

  • 400 ml smotany
  • strúhaná horká čokoláda podľa chuti

Ako budeme postupovať:

1) Najprv zmiešame žĺtky s cukrom, vodou a olejom, potom pridáme prášok do pečiva a kakao. Cesto premiešajte a nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie alebo tortovej formy.

2) Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25 minút.

3) Medzitým pripravte krém. Pripravte puding v mlieku bez cukru, uvarte veľmi hustý puding. Bielka vyšľahajte s cukrom do peny a horúce ich vmiešajte do pudingu. Prísady dobre premiešajte, aby sa spojili. Ak sa vám zdá krém príliš hustý a tvrdý, môžete pridať maslo, aby zmäkol.

4) Upečené cesto potrieme krémom a necháme vychladnúť. Vyšľahajte šľahačku a rozotrite ju na vychladnutý krém. Potom už len ozdobte strúhanou čokoládou a nechajte vychladnúť v chladničke.

Hotovo! Dobrú chuť! 🙂