Tieto božské rezy si zamilujete – čokoládový krém s lahodnou šľahačkou a hoblinkami čokolády. Hovorí sa, že dobré jedlo upevňuje vzťahy. Prečo si teda nenaplánovať popoludňajšie stretnutie s priateľmi alebo rodinou a nepripraviť niečo naozaj výnimočné? Tento recept je ako stvorený.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Čokoládovo šľahačkové rezy
Čo budeme potrebovať:
Ľahké cesto:
- 6 ks – vaječné bielky
- 6 polievkových lyžíc krupicového cukru
- 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
- 1 polievková lyžica – olej
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Tmavé cesto:
- 6 ks – vaječné žĺtky
- 6 polievkových lyžíc krupicového cukru
- 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
- 2 polievkové lyžice – kakao
- 1 polievková lyžica – olej
- 100 ml – mlieko
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Na polevu:
- 500 ml – mlieko
- 5 polievkových lyžíc krupicového cukru
Krém:
- 1 l – mlieko
- 3 balíčky – čokoládový puding
- 10 polievkových lyžíc krupicového cukru
- 250 g – masla
Ďalšie:
- 500 ml – smotana na šľahanie
- 100 g – čokoláda
Ako budeme postupovať:
1) Bielka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Na plech s rozmermi 34 x 40 cm vyložený papierom na pečenie dávajte po lyžiciach cesto.
2) Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvite medzi biele kopčeky a vložte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 200 stupňov dozlatista.
3) Upečené cesto zalejte mliekom, v ktorom ste rozpustili cukor.
4) Pripravte krém. Uvarte hustý čokoládový puding klasickým spôsobom a nechajte ho vychladnúť. Maslo vyšľahajte mixérom do peny a postupne po lyžiciach pridávajte vychladnutý krém.
5) Na cesto navrstvíme krém, pekne ho uhladíme a navrstvíme šľahačku. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.
Hotovo! Dobrú chuť!