Úvod RECEPTY Božské rezy – čokoládový krém s lahodnou šľahačkou a strúhanou čokoládou

Božské rezy – čokoládový krém s lahodnou šľahačkou a strúhanou čokoládou

0

Tieto božské rezy si zamilujete – čokoládový krém s lahodnou šľahačkou a hoblinkami čokolády. Hovorí sa, že dobré jedlo upevňuje vzťahy. Prečo si teda nenaplánovať popoludňajšie stretnutie s priateľmi alebo rodinou a nepripraviť niečo naozaj výnimočné? Tento recept je ako stvorený.

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


Zdroj: coolinarika.com

Čokoládovo šľahačkové rezy

Čo budeme potrebovať:

Ľahké cesto:

  • 6 ks – vaječné bielky
  • 6 polievkových lyžíc krupicového cukru
  • 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica – olej
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva

Tmavé cesto:

  • 6 ks – vaječné žĺtky
  • 6 polievkových lyžíc krupicového cukru
  • 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • 2 polievkové lyžice – kakao
  • 1 polievková lyžica – olej
  • 100 ml – mlieko
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva

Na polevu:

  • 500 ml – mlieko
  • 5 polievkových lyžíc krupicového cukru

Krém:

  • 1 l – mlieko
  • 3 balíčky – čokoládový puding
  • 10 polievkových lyžíc krupicového cukru
  • 250 g – masla

Ďalšie:

  • 500 ml – smotana na šľahanie
  • 100 g – čokoláda

Ako budeme postupovať:

1) Bielka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Na plech s rozmermi 34 x 40 cm vyložený papierom na pečenie dávajte po lyžiciach cesto.

2) Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvite medzi biele kopčeky a vložte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 200 stupňov dozlatista.

3) Upečené cesto zalejte mliekom, v ktorom ste rozpustili cukor.

4) Pripravte krém. Uvarte hustý čokoládový puding klasickým spôsobom a nechajte ho vychladnúť. Maslo vyšľahajte mixérom do peny a postupne po lyžiciach pridávajte vychladnutý krém.

5) Na cesto navrstvíme krém, pekne ho uhladíme a navrstvíme šľahačku. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.

Hotovo! Dobrú chuť!