Dnešný recept na perníkové knedle na pare sme si požičali zo skupiny na Facebooku Prima kuchařka od čitateľky Jany Podolákovej Burkartovej, za čo jej ďakujeme. V tejto skupine sa s nami môžete podeliť aj o svoj obľúbený recept. Stačí pridať peknú fotografiu s ingredienciami a postupom. Môžete sa s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť aj o to, čo budete mať dnes na obed alebo aké dobroty plánujete na narodeninovú oslavu.
Ale teraz späť k dnešnému receptu. Príprava tejto knedle je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. Už sa vám zbiehajú slinky? Urobme si spoločne tento perníkový knedlík na pare.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept a chcete sa s nami oň podeliť, určite navštívte skupinu na Facebooku Prima kuchařka.
Čo budeme potrebovať:
- 500 g polohrubej múky
- 100 g perníku na strúhanie (najlepšie je ho nasekať v sekáčku na hrubšie kúsky alebo ho nožom nakrájať na malé kocky)
- 1 žĺtok
- soľ
- lyžička cukru do kvásku
- pol kocky droždia
- 250 ml teplého mlieka
- 2 lyžice oleje
Ako postupovať:
1) Začnite prípravou kvásku z droždia, mlieka a cukru. Pridáme ostatné prísady okrem perníkov a vypracujeme hladké cesto.
2) Potom zľahka pridajte perník, rovnako ako keby ste pridávali žemľu. Vytvarujte knedle a nechajte ich pod utierkou kysnúť 40 minút.
3) Varte v pare 15 minút a po vytiahnutí skontrolujte špajdľou. Nakoniec potrite olejom. Knedlík je hotový!