Dnešný recept na piškótový koláč s tvarohom a marhuľami sme si požičali v skupine na Facebooku Prima kuchařka od čitateľky Jany Podolákovej Burkartovej, za čo jej ďakujeme. V tejto skupine sa môžete podeliť aj o svoj obľúbený dezert. Stačí pridať peknú fotografiu s ingredienciami a postupom. Tento recept zaradíme do receptového magazínu. Môžete sa s nami a ostatnými čitateľmi tejto skupiny podeliť aj o to, čo budete mať dnes na obed alebo aké dobroty plánujete na narodeninovú oslavu.
Ale teraz späť k dnešnému dezertu. Základom cesta je polohrubá múka a tiež rozšľahané vajcia. Tvorí ho tiež fantastický krémový syr s cukrom. Na vrchu sú marhule zaliate želatínou.
Oslovil vás tento recept? Pripravme si spolu túto fantastickú citrónovú piškótu so smotanovým syrom, marhuľami a želatínou!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept a chcete sa s nami oň podeliť, určite navštívte skupinu na Facebooku Prima kuchařka.
Čo budeme potrebovať:
cesto
- 4 ks vajec
- 4 PL kryštálového cukru
- 2 PL oleja
- pol sáčku prášku do pečiva
- 6 PL polohrubej múky
- šťavu z polky citrónu
- strúhanú kôru z celého citrónu
krém
- 2 PL cukru
- 2 vaničky tvarohu
- dve PL salka
- špetka vanilky
na vrch
- marhule
- šťava z marhúľ
- 1 sáčok pudingu
Ako postupovať:
1) Začnite s cestom. V miske zmiešajte vajcia s cukrom a vyšľahajte ich do hustej peny. Premiešajte metličkou a pridajte olej, múku, citrónovú šťavu a tiež kôru. Znova premiešajte a vylejte na plech, ktorý ste samozrejme vystlali papierom na pečenie.
2) Pečieme pri teplote 190 stupňov približne 15 minút.
3) Medzitým si pripravte krém. Jednoducho zmiešajte tvaroh, cukor, salko a vanilku. Dôkladne premiešajte.
4) Keď cesto vychladne, natrite ho naším krémom. Navrstvite naň marhule. Potom celý koláč polejte želé, ktoré ste pripravili z krému, a tiež marhuľovou šťavou. Môžete použiť aj klasické želé z vrecka. Potom len nechajte vychladnúť a hotovo!
Užite si to!