Dnes sme pre vás pripravili recept na lahodný koláč s lahodným vanilkovým krémom, ktorý svojou chuťou prekoná aj koláče z cukrárne. Hovoríme o úžasnej torte Aniko s vanilkovým krémom, ktorý sa rozplýva na jazyku. Pripravte si túto pochúťku a uvidíte, že nebudete ľutovať! Chutí naozaj báječne!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Koláč s lahodným vanilkovým krémom:
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- cukor – 170 g
- olej – 100 ml
- voda – 100 ml
- vajcia – 5 ks
- prášok do pečiva – 1 vrecko
- kakao – 2 polievkové lyžice
Na krém:
- mlieko – 800 ml
- cukor – 140 g
- vanilkový puding – 2 vrecúška
Na dekoráciu:
- smotana na šľahanie – 300 ml
- cukor – 250 g
- mletá škorica
Ako budeme postupovať:
1. Plech alebo misu na pečenie vyložte papierom na pečenie a rúru predhrejte na 170 °C.
2. Múku a prášok do pečiva preosejte cez jemné sito do misky a obe prísady zmiešajte. V inej miske zmiešajte rozšľahané vajcia s cukrom a šľahajte metličkou, kým sa cukor úplne nerozpustí a vajcia sa nezmenia na hustú, belavú a spenenú hmotu. Do vaječnej zmesi pridajte sto mililitrov vody a rovnaké množstvo rastlinného oleja, premiešajte a potom po troškách vmiešajte preosiatu múku a prášok do pečiva.
3. Keď máte homogénne cesto, nalejte do pripravenej formy alebo pekáča asi o niečo viac ako polovicu cesta. Potom zmiešajte zvyšné cesto s kakaovým práškom, dôkladne premiešajte, aby vznikla tmavohnedá hmota, a striedavo ju nalejte na biele cesto vo forme.
4. Dve tretiny odmeraného mlieka nalejte do hrnca a na miernom ohni ho priveďte do varu. Zvyšné mlieko zmiešajte s pudingovým práškom a cukrom a zmes dôkladne premiešajte, aby v nej nezostali hrudky. Keď mlieko v hrnci začne bublať, pridáme vyšľahaný pudingový prášok a cukor a za stáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne. Koláč vo forme zalejte krémom a vložte ho do predhriatej rúry piecť približne 25 až 30 minút.
5. Hotový koláč nechajte úplne vychladnúť. Medzitým vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom do jemnej, tuhej a nadýchanej peny a po vychladnutí torty ju rovnomerne rozotrite po povrchu torty a posypte mletou škoricou.
Užite si to!