Milujete mäso? Potom dnešný recept smeruje priamo k vám. Prepečená a šťavnatá roláda so syrom, kyslou smotanou a bylinkami je bezkonkurenčne neodolateľná. Navyše sa pripravuje viac než ľahko. Uvidíte, že bude často zaujímať čestné miesto na vašom stole a členovia vašej rodiny sa ho budú dožadovať. Neváhajte a pripravte si ho ešte dnes.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Mäsová roláda so syrom, kyslou smotanou a bylinkami
Čo budeme potrebovať:
- 80 dkg kuracích pŕs
- 20 dkg slaniny
- 15 dkg strúhaného syra
- soľ
- korenie
- petržlenová vňať podľa chuti
- 4 lyžice kyslej smotany
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 vajcia
Ako budeme postupovať:
1. Mäso nakrájajte na malé kocky. Osolíme, okoreníme a necháme odpočívať. Zmiešajte kyslú smotanu s vajcami, múkou, soľou, korením, petržlenovou vňaťou a 10 dkg strúhaného syra.
2. Do zmesi pridajte nakrájané mäso. Formu „srnčí chrbát“ vyložte slaninou tak, aby okraje vyčnievali.
3. Naplňte ich mäsovou zmesou. Vyčnievajúce okraje položte na mäsovú zmes.
4. Pečte v rúre vyhriatej na 170 stupňov 40 minút. Nakoniec ich posypte syrom a dopečte, aby sa roztopil.
Zdieľajte tento recept, vaši priatelia si ho zamilujú!