Dnes sme pre vás pripravili chutný recept na lahodné banány s vanilkovým krémom s lahodnou čokoládovou polevou. Pripravte si túto pochúťku sami a uvidíte, že nebudete ľutovať. Chutí to naozaj lahodne! Ak si neviete rady, na konci článku nájdete video.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Banány s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- múka – 1 šálka
- voda – 1 šálka
- maslo – 100 g
- vajcia – 3 ks
- cukor – 1 čajová lyžička
- soľ – 1 štipka
Na krém:
- mlieko – 3 šálky
- cukor – 1 šálka
- vanilkový cukor – 1 vrecúško
- hladká múka – 2 polievkové lyžice
- škrob – 1 polievková lyžica
- maslo – 1 polievková lyžica
- vaječný žĺtok – 1 kus
Na polevu:
- mliečna čokoláda
Ako budeme postupovať:
1. Mlieko nalejte do hrnca a pridajte hladkú múku, škrob, cukor a jeden žĺtok. Všetko dôkladne premiešajte. Varte, kým nezhustne. Potom do zmesi pridajte lyžicu masla a vanilkový cukor a opäť šľahajte, kým nevznikne krémová hmota. Hrniec prikryte pergamenovým papierom alebo fóliou a nechajte chvíľu stáť.
2. Rozpustite kocku masla, pridajte vodu, štipku soli a lyžičku cukru a vmiešajte šálku hladkej múky. Dôkladne premiešajte vidličkou bez prestávky, kým nezískate husté cesto. Chvíľu ho smažte na ohni a trite, kým nebude hladké a súdržné. Odstavte z ohňa a cesto vyklopte do hlbokej misy. Pridáme tri vajcia po jednom a pred pridaním ostatných ich dôkladne a bez zvyškov vyšľaháme elektrickým šľahačom. Po pridaní posledného vajíčka by sa konzistencia cesta mala zmeniť na kašovitú.
3. Hotové cesto naplňte do zdobiaceho vrecka. Plech vyložte papierom na pečenie a pomocou cukrárskeho vrecka vytláčajte v pravidelných intervaloch asi päťcentimetrové pásiky cesta. Navlhčite si prst, upravte tvar podľa potreby a keď ste spokojní, pečte ich 15 minút v rúre vyhriatej na 200 °C bez otvárania dvierok rúry. Potom znížte teplotu na 180 °C a pečte ďalších 10 minút, kým povrch ľahko nezhnedne. Banány ihneď vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.
4. Vanilkový krém vložte do cukrárenského vrecka. Každý banán nakrájajte na plátky a vytlačte do nich toľko smotany, koľko sa do nich zmestí. Mliečnu čokoládu zohrejte na sporáku a ponorte do nej jednu stranu každého naplneného banánu. Ak chcete, môžete čokoládu na ozdobu rozdeliť na štvorce v tvare kríža.
Dobrú chuť!