Dnes sme pre vás pripravili recept na lahodnú pochúťku, ktorá si nás takmer okamžite získala svojou chuťou. Pripravte si babičkine rustikálne pečené zemiaky so zeleninou. Recept je naozaj jednoduchý a vhodný pre vegetariánov, ale milovníci mäsa môžu pridať klobásu alebo párky.
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Babičkine rustikálne pečené zemiaky so zeleninou:
Čo budeme potrebovať:
- 4 PL slnečnicového oleja + 45 ml
- 1 cibuľa
- 2 stredne veľké zemiaky
- 400 gramov bielej strúhanej kapusty
- 1 mrkva
- 3 zelené papriky
- ½ sladkej červenej papriky
- 1 čajová lyžička chilli
- 2 čajové lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 čajové lyžičky soli
- 3 vajcia
- 1 šálka mlieka
- 1 pohár bieleho jogurtu
- 2 a ½ polievkovej lyžice hladkej múky
- 1 balenie prášku do pečiva
- trochu petržlenovej vňate
- 200 gramov strúhaného čedaru alebo eidamu
Ako budeme postupovať:
1. Najprv ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu. Potom na štyroch lyžiciach oleja opečte cibuľu. V ďalšej fáze, keď cibuľa zhnedne, pridajte ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Dusíme a dusíme pod pokrievkou asi 5 až 10 minút. Teraz do zmesi pridajte nastrúhanú bielu kapustu a nahrubo nastrúhanú mrkvu. Prísady dobre premiešajte a pokračujte v restovaní na panvici.
2. V poslednej fáze pridajte nakrájanú a očistenú zelenú a červenú papriku. Nakoniec ju podľa chuti osolíme a okoreníme a prikrytú dusíme niekoľko minút.
3. Keď je zelenina dusená, odstavte ju z ohňa a nechajte vychladnúť. Medzitým vo veľkej miske rozšľahajte vajcia s korením (soľ, korenie, chilli) a pridajte nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
4. Do zmesi pridajte prášok do pečiva, vmiešajte hladkú múku, prilejte biely jogurt a mlieko a vypracujte homogénne cesto.
5. Pridajte zeleninu pripravenú v pare a všetko rovnomerne rozložte do zapekacej misy vymastenej olejom. Posypte strúhaným syrom a pečte v rúre 30 až 35 minút pri 180 °C.
Dobrú chuť!
VIDEO POKYNY:
Zdieľajte tento recept, vaši priatelia si ho zamilujú.