Hotové za minútu a veľmi chutné! Toto je dnešný ľahký tvarohový koláč s jahodami. Dá sa pripraviť z akéhokoľvek sezónneho ovocia, ale keďže som mala v chladničke tvaroh, musela som vymyslieť niečo rýchle. Vybrala som si tento jahodový bublinkový nápoj a poviem vám, bol vynikajúci!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.
Ľahký tvarohový koláč s jahodami
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 3 vajcia
- 200 mlieka
- 200 ml oleja
- 1 šálka kryštálového cukru (250 ml)
- 2 šálky polohrubej múky (250 ml)
- 1 balenie prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
- 1 tvaroh
- 1 malé vajce
- práškový cukor
Ako budeme postupovať:
1. Cesto vymiešajte (najprv vajce a cukor, potom postupne tekuté a nakoniec sypké prísady) a vylejte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto poukladajte ľubovoľné ovocie (výborné je aj kyslejšie ovocie, v tomto prípade jahody).
2. Na krémovú náplň stačí zmiešať tvaroh s vajíčkom a osladiť podľa chuti – môžete pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany.
3. Tvarohovú náplň navrstvite lyžicou medzi ovocie. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov približne 30-35 minút. Hotovo!
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept na tvarohovú bublaninu s jahodami so svojimi priateľmi! Odporúčame: Táto báječná nepečená tvarohová roláda s orechmi a sušeným ovocím sa v našej domácnosti stala hitom