Úvod RECEPTY Ľahký tvarohový koláč „bublanina“ s jahodami: Stačí naliať cesto na plech a...

Ľahký tvarohový koláč „bublanina“ s jahodami: Stačí naliať cesto na plech a pridať ovocie!

0

Hotové za minútu a veľmi chutné! Toto je dnešný ľahký tvarohový koláč s jahodami. Dá sa pripraviť z akéhokoľvek sezónneho ovocia, ale keďže som mala v chladničke tvaroh, musela som vymyslieť niečo rýchle. Vybrala som si tento jahodový bublinkový nápoj a poviem vám, bol vynikajúci!

Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchařka.


lehká tvarohová bublina s jahodami
Zdroj: iStockphoto

Ľahký tvarohový koláč s jahodami

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 200 mlieka
  • 200 ml oleja
  • 1 šálka kryštálového cukru (250 ml)
  • 2 šálky polohrubej múky (250 ml)
  • 1 balenie prášku do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 1 tvaroh
  • 1 malé vajce
  • práškový cukor

Ako budeme postupovať:

1. Cesto vymiešajte (najprv vajce a cukor, potom postupne tekuté a nakoniec sypké prísady) a vylejte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto poukladajte ľubovoľné ovocie (výborné je aj kyslejšie ovocie, v tomto prípade jahody).

2. Na krémovú náplň stačí zmiešať tvaroh s vajíčkom a osladiť podľa chuti – môžete pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany.

3. Tvarohovú náplň navrstvite lyžicou medzi ovocie. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov približne 30-35 minút. Hotovo!

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept na tvarohovú bublaninu s jahodami so svojimi priateľmi! Odporúčame: Táto báječná nepečená tvarohová roláda s orechmi a sušeným ovocím sa v našej domácnosti stala hitom