Ak k vám príde návšteva a vy neviete, čo vymyslieť ako dezert, tento dnešný recept je pre vás ten pravý. Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na hrnčekový tvarohovo-kakaový koláč. Na nič nečakajte a vrhnite sa do príprav skôr, ako bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár a kuchárka!
[prima_kucharka_fb]
Hrnčekový recept na tvarohovo-kakaový koláč
[co_budeme_potrebovat]
Cesto:
- 2 šálky hladkej múky
- 1 šálka cukru
- 1 šálka mlieka
- 1/2 šálky oleja
- 1 vrecko prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 2 celé vajcia
- citrónová kôra
Krém:
- 500 g tvarohu
- 1 šálka cukru
- 1/2 šálky mlieka
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 2 celé vajcia
- 1 ks vanilkového krému
[ako_budeme_postupovat]
1. Pripravte prvé cesto. Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny, postupne pridajte olej a potom ostatné prísady.
2. Pripravte si druhé cesto; vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte ostatné prísady vrátane pudingu, ktorý je sypký, nie uvarený.
3. Na vymastený plech nalejte najprv 1/2 prvého cesta, naň pomaly lyžicou pridajte druhé, tvarohové cesto a nakoniec na plech vylejte zvyšok.
4. Pečte v rúre vyhriatej na 175-180 °C 35-40 minút.
Hotovo! Dobrú chuť!